V Ljubljano prihaja Rapid Bucuresti

V nedeljo se bodo edine slovenske predstavnice v najelitnejši rokometni ligi pomerile z letos drugo najboljšo romunsko ekipo CS Rapid Bucuresti. Po nedeljskem srečanju v Stožicah se bosta moštvi znova pomerili točno en teden kasneje, na povratni tekmi v Bukarešti.


Tekma, ki je dobila naziv “tekme tedna”, bo evropski debi za gostujočega trenerja Kima Rasmussena. Pod njegovim vodstvom so Romunke odigrale dve tekmi v domačem prvenstvu in obakrat zabeležile zmago. 

Rapid je odigral izjemne tekme predvsem na domačem parketu. Nasprotnice slovenk, so na sedmih tekmah pred svojo publiko zabeležile 6 zmag in en neodločen izid. V gosteh so trikrat slavile, trikrat bile poražene, enkrat pa točke razdelile z nasprotnikom. 

Po poškodbi se je na igrišča vrnila kapetanka Eliza Buceschi, ki je obenem tudi najboljša strelka romunske ekipe. Konec februarja je 29-letnica sporočila, da je z Rapidom podaljšala pogodbo še za dve leti. 

Romunsko zasedbo sestavljajo izjemna rokometna imena. Poleg omenjene kapetanke in najboljše strelke Elize Buceschi so tu še Lorena Ostase, francoska reprezentantka Orlane Kanor, madžarska reprezentantka Dorina Korsós, Španka Marta López, Nizozemka Estavana Polman, reprezentantka Angole Azenaide Carlos ter hrvaška vratarka Ivana Kapitanović. Skratka, gre za odlično ekipo, ki je upravičuje svoj položaj v Romuniji in v Evropi. 

Krim Mercator Ljubljana (SLO) vs CS Rapid Bucuresti (ROM)
Nedelja 19 March, 16:00 

Komentarji