V Ljubljano se vrača rivalstvo!

Bila je sezona 2016/2017, ko se je v Ljubljani zgodila tekma, ki je pred nekaj več kot desetletjem na tribune privabljala ogromno število navijačev. Vsi poznamo mestni derbi med Prulami in Slovanom. V soboto pa bo ob 19. uri na Galjevici na sporedu mestni derbi med MRK Ljubljana in RD LL Grosist Slovan.


MRK LJUBLJANA NASLEDNIK PRUL

RD Prule so leta 2004 odigrale svojo zadnjo tekmo, a že v sezoni 2003/2004 se je vedelo, da so Prule obsojene na propad. Po sezoni 2002/2003 so klub zapustili skoraj vsi igralci članske ekipe in breme je padlo na mladino, ki je bila takrat v klubu. Odšli so Natek, Brumen, Zorman, Lapajne, Simonović in Lubej. Imena, ki jih pozna vsa rokometna Slovenija. 

Mladim igralcem, ki so se rokometa učili na Prulah, ni preostalo drugega, kot pa da so šli v takrat novonastali klub MARK Olimpija. Ta klub pa deluje še danes. Leta 2012 so v sodelovanju s Krimom ustanovili člansko ekipo, ki se je z osvojitvijo 2. DRL v lanski sezoni prebila med prvobeligaše. Ekipa se je najprej imenovala RK Krim-Olimpija, lani pa so se vodilni v klubu odločili, da se tudi uradno združijo in nastal je Moški rokometni klub Ljubljana.

ČOTAR TRENER PRUL OB PROPADU, SEDAJ TRENER VZHAJAJOČE LJUBLJANE

Zanimivo je dejstvo, da je zdajšnji trener Ljubljančanov Bojan Čotar sedel na Prulsko klop ravno v njihovi zadnji sezoni in jih popeljal do osmine finala Lige prvakov. Sedaj pa je na klopi Ljubljančanov, kluba, ki je nastal iz propadlih Prul.

Statistika Bojana Čotarja na klopi Ljubljane: 23 tekem – 20 zmag, 2 neodločena izida, 1 poraz

V vmesnem času pa je bil nekajkrat Čotar tudi trener Slovana. Nazadnje je bilo to ravno pred tremi leti, ko je Slovan (tudi v 1. B DRL) igral mestni derbi proti RK Krim-Olimpiji. Na mestu trenerja Čotar na mestnih derbijih (če štejemo tiste, ki so bili po propadu Prul) še ni bil nikoli poražen.

Statistika Bojana Čotarja na klopi Ljubljane:
23 tekem – 20 zmag, 2 neodločena izida, 1 poraz

PRED TREMI LETI POLNE TRIBUNE NA GALJEVICI, BODO TUDI LETOS?

V sezoni 2016/2017 se je na Galjevici zbralo okoli 600 ljubljanskih navdušencev rokometa. Obisk, ki je za 1. B ligo vse prej kot zanemarljiv. Tudi na sobotni tekmi se obeta večje število gledalcev kot na preostalih tekmah državnega prvenstva. Ali bo obisk večji kot pred tremi leti pa bomo videli v soboto ob 19. uri.

Derbi na Galjevici pred tremi sezonami se je končal v prid Slovana z rezultatom 26:25, na povratni tekmi na Kodeljevem pa je bil rezultat izenačen in sicer 25:25. Ravno v tej sezoni sta bila oba kluba na zares izvrstnem nivoju. Slovan je osvojil 2. mesto in se tako uvrstil med slovensko elito, iz katere je žal takoj v naslednji sezoni izpadel, rokometaši takratne Krim-Olimpije (predhodnice MRK Ljubljana) pa so zasedli 4. mesto in za Slovanovci zaostali zgolj 2 točki. 

 

3. KROG 1. B DRL

sobota, 28. 9. 2019
19.00 MRK LJUBLJANA – RD LL GROSIST SLOVAN

ostali pari 3. kroga:
petek, 27. 9. 2019
19.30 ŠRD ŠKOFLJICA – RD RUDAR
20.30 RK GROSUPLJE – RK KRŠKO

sobota, 28. 9. 2019
19.00 RK RADEČE PAPIR NOVA – RK ČRNOMELJ
19.00 RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RK DOL TKI HRASTNIK
19.00 RK DRAVA PTUJ – RD HERZ ŠMARTNO
19.30 ŠD KOMERC KIG – RK BREŽICE

Komentarji