V Ormožu sta trenutno kar dve rokometni reprezentanci

V januarju bosta moška kadetska in mladinska reprezentanca nastopili na močnem mednarodnem turnirju na Madžarskem. Obe reprezentanci sta zbrani v Ormožu, kjer potekajo priprave na turnir.


Kadeti se bodo na Madžarskem pomerili proti domačinom, Poljakom in Dancem. “Turnir bo pokazal, kje smo. Vsi vemo, da smo Slovenci na domačih tleh težko premagljivi, kar smo dokazali že z mladinci na domačem EP. Določene pomanjkljivosti sicer imamo, ampak kar je, je. Tudi motiv bo na domačem prvenstvu velik,” je za KTV Ormož dejal selektor reprezentance do 18 let Sandi Markl.

“V Ormožu so super pogoji. Manjka edino kakšen hotel, a vseeno so pogoji na visokem nivoju,” je razložil Saša Prapotnik, selektor mladinske reprezentance. Na Madžarskem se bodo pomerili proti domačinom, Hrvatom in Rusom. “Postavili smo si najvišje cilje, katerim bomo sledili. Upam, da ne bomo imeli težav s poškodbami in da napravimo na EP dober rezultat,” je dejal Prapotnik.

Mladinsko reprezentanco poleti čaka evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Avstriji in Italiji. Kadeti pa se bodo z najboljšimi evropskimi ekipami pomerili na domačem prvenstvu v Celju. 

Komentarji