V polfinalu Pokala EHF vsi trije krvniki slovenskih klubov

V letošnji sezoni so slovensko sceno v Pokalu EHF zastopali RK Gorenje Velenje, RK Riko Ribnica in RK Slovenj Gradec. Njihova opravljena evropska pot  približno sovpada z položajem na lestvici Lige NLB – Korošci so izpadli v drugem krogu, Dolenjci v četrtem krogu oz. v osmini finala, Štajerci pa v petem krogu oz. v četrtfinalu. Vse tri ekipe, ki so izločile naše tri predstavnike, se bodo to nedeljo merile v prvem krogu polfinalnih obračunov. 


V prvem polfinalnem obračunu se bosta pomerila švedski AHK (Alingsås HK) in srbski prvak Vojvodina iz Novega Sada. Ravno Srbi so bili tisti, ki so v prejšnjem krogu tega tekmovanja izločili še zadnje slovenske predstavnike. Velenjčani so v Novem Sadu izgubili za gol, potem ko so bili boljši nasprotnik skozi večji del tekme, na povratni tekmi v Rdeči dvorani pa prikazali podpovprečno predstavo in zapravili aktiven rezultat iz prve tekme. Švedski predstavniki se trenutno nahajajo na petem mestu v domači ligi, moštvo Borisa Rojevića pa je brez večjega konkurenta v srbski Superligi. 

Drugo polfinale prinaša norveški derbi med IL Runar ter Nærbø IL. Lanskoletni prvaki tega tekmovanja, moštvo Naerba, je v drugem krogu izločilo četo Ivana Vajdla po dveh izjemno izenačenih obračunih. Zmaga na Norveškem (29:28 ) in zmaga na severu Slovenije (27:29) sta bili za petouvrščeno norveško ekipo najtesneje dobljena obračuna letošnje izvedbe evropskega Pokala. Varovanci Boruta Mačka so v četrtem krogu morali priznati premoč tretji ekipi norveške REMA 1000-lige, IL Runarju. Norvežani so, kot že na več obračunih letošnjega EHF Pokala, doma odigrali zelo prepričljivo in si priigrali zajetno prednost (+9 proti Ribnici), v gosteh pa kasneje tesno izgubili ter se z boljšo gol razliko uvrstili v nadaljevanje. 

Zadnji slovenski klub, ki se je uvrstil med najboljše štiri v tretje-kakovostnem evropskem tekmovanju, je bil RK Gorenje Velenje. Ose so takrat (v sezoni 2020/21) klonile proti kasnejšim prvakom (62:60), moštvu iz Aten. 

 

FOTO: Aljaž Sešel

Komentarji