V Štorah rokometni praznik, tekma tedna v Novem mestu

22. krog Lige NLB se je otvoril z zmago Kopra v Krškem (22:28), nadaljeval pa se bo v petek, ko bodo v Športno dvorano Marof prišli varovanci Uroša Zormana. Prav poseben ambient pa bo gotovo v Štorah, kjer bosta novo dvorano krstila RK Celje Pivovarna Laško in RK Sviš Ivančna Gorica. 


V petek se bodo rokometne tekme zvrstile v Novem mestu, Mariboru in Štorah, naslednji dan pa še v Slovenj Gradcu in Ormožu. Tekma med RK Gorenje Velenje in RD LL Grosist Slovan bo odigrana v začetku maja. 

Krkaši se nahajajo na četrtem mestu s točko prednosti pred Ribničani. Moštvo Mirka Skoka je na prejšnji tekmi z minimalno razliko slavilo v Dobovi, tokrat pa bo kljub večji podpori domačih navijačev še težje, saj k njim prihajajo drugouvrščeni Trebanjci. Prenos tekme bo ob 17:45 na Sport Klub 1. 

Istočasno se bodo v dvorani Tabor pomerili Mariborčani in Ribničani, v Štorah pa bodo v polni novi dvorani zaigrali rokometaši Celja in Ivančne Gorice. Brezplačne vstopnice za to tekmo si gledalci lahko zagotovijo na občini Štore, Cenc baru, baru Mercator in baru Forum 40 v Teharjah.  

Krog se bo nadaljeval v soboto v Slovenj Gradcu, kamor odhajajo igralci Škofje Loke. Moštvo Ivana Vajdla se s 24 točkami nahaja na 6. mestu in lovi suhorobarje, ki imajo tri točke naskoka. Njihovi nasprotniki so na 21 odigranih tekmah zabeležili le dva poraza več, kar napoveduje še eno dobro tekmo. Ormožani so pred dnevi pokazali svojo kakovostno plat in v Rdeči dvorani osam izmaknili točko. Prleška dvorana Hardek slovi kot ena izmed močnejših trdnjav, kako pa se bo tam znašlo moštvo Damjana Radanoviča pa bo znano v petek ob 19.00. 
 
 
FOTO: Gašper Simonič

 

Komentarji