V ženski kategoriji znani udeleženci Final 4

Včeraj so bile odigrane tekme 1/4 finala Pokala Slovenije za ženske. Presenečenj ni bilo, na zaključni turnir četverice so se uvrstile favorizirane ekipe. Za pokalni naslov se bodo pomerile Krimovke, Novomeščanke, Celjanke in Žalčanke. Zaključni turnir bo 11. in 12. aprila. 


RK KRIM MERCATOR – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

V prvem polčasu je Ajdovkam še uspelo držati korak z domačinkami, a so igralke Uroša Bregarja že takoj na začetku drugega polčasa stopile na plin. S 6 zaporednimi zadetki med 30. in 34. minuto so prišle do prednosti s +9 (19:10) in tako razblinile vse dvome o zmagovalcu. Tekma se je končala z 31:21.

ŽRK IZOLA – ŽRK KRKA NOVO MESTO

Novomeščanke so na ligaški lestvici 3 mesta pred Izolankami (8 točk prednosti) so si zmago priigrale v drugem delu prvega polčasa. Med 19. in 30. minuto so prejele zgolj 1 zadetek, medtem ko so jih dale 7 in tako polčas zaključile s prednostjo 15:9. Razliko so držale vse do konca tekme in zasluženo slavile s 30:25.

RŽK ZAGORJE – ŽRK Z’DEŽELE

Zagorjanke, ki so trenutno najboljša ekipa 1. B DRL, so gostile Celjanke. Nedvomne favoritinje so bile gostje in to tudi potrdile z zmago s +11. Že v prvem polčasu so si rokometašice Z’dežele priigrale prednost 7 zadetkov, ki so jo v drugem delu igre še povečale in na koncu slavile s 27:16.

RK OLIMPIJA – RK ZELENE DOLINE ŽALEC

Lanske zmagovalke 1. B lige, ki se pa žal zaradi finančnih razmer niso mogle preseliti v 1. ligo, so gostile Žalčanke. Zmaga Žalca je bila skoraj samoumevna, saj so Ljubljančanke v letošnji sezoni šele na 4. mestu lestvice v 1. B ligi (od 5 ekip). Igralke Žalca so si že v prvem polčasu priigrale prednost 6 zadetkov (16:10), v drugem pa so tempo še stopnjevale in na koncu slavile s 33:18. 

Zaključni turnir četverice bo na sporedu 11. in 12. aprila, termin žreba polfinalnih parov pa še ni znan.

FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji