V Zrečah ponovno zbrana slovenska moška reprezentanca

V ponedeljek so je slovenska izbrana vrsta sestala v Zrečah, kjer bodo konec meseca začeli z nastopi na sredozemskih igrah v Oranu. 


Na prvem treningu so se zbrali Tadej MazejStefan ŽabićTim Cokan, Gal Gaberšek, Staš Slatinek JovičićGašper Horvat, Marko Kotar, Domen Tajnik, Jernej Drobež, Timotej Grmšek, Uroš Miličević, Alen Skledar, Domen Sikošek Pelko, Tim Rozman, Matevž Žagar, Izidor Budja, žal pa sta na prvem treningu manjkala Tadej Kljun, ki se je še vračal v Slovenijo iz Portugalske in Urban Pipp, ki je manjkal zaradi študijskih obveznosti. 

Uroš Zorman, ob zboru: “Sredozemske igre so tekmovanje, ki trenerju da možnost, da preveri raven in na igrišču opazuje nove igralce. Na priprave smo povabili generaciji, ki do sedaj še nista imeli možnosti za dokazovanje na večjih članskih tekmovanjih. Gre za zmes rokometašev generacije 1998, ki je postala evropski prvak ter dve leti mlajših, ki so zaradi svetovne zdravstvene situacije ostali brez možnosti za dokazovanje na velikem tekmovanju. Ta reprezentančna akcija je naša reprezentančna naložba v prihodnost. Videli bomo, kako se bodo fantje odzvali na mednarodnih tekmah in kdo od zbranih bi nam v prihodnosti lahko pomagal na igrišču na najvišji ravni tekmovanj. Večina fantov na pripravah igra v Sloveniji, kar pomeni, da velikih mednarodnih izkušenj nimajo. Sredozemske igre bodo povsem druga raven, kot so je navajeni iz klubskih okolij.”

Slovensko reprezentanco v teh dneh čakajo priprave, v Alžirijo pa bodo odšli 23. junija. 

 

FOTO: RZS

Komentarji