Vardar glede evropske varščine 1,000,000 €: “Brez pravne podlage”

Ta teden je EHF objavil seznam klubov, ki bodo v prihodnji sezoni lahko igrali v elitni Ligi prvakov. Med njimi na žalost ni aktualnega slovenskega državnega prvaka RK Gorenje Velenje, ki je bil imenovan kot prva menjava ob morebitni odpovedi katerega izmed klubov. Velenjčani še tako niso čisto odpisani iz Lige prvakov. Njihov nastop v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju je odvisen od plačila “varščine ” skopskega rokometnega kluba RK Vardar.


Evropska rokometna zveza (EHF) je v sporočilu za javnost v torek objavila, da mora makedonski klub RK Vardar za nastop v Ligi prvakov v naslednji sezoni poravnati varščino v višini enega milijona evrov. Uradnega odziva kluba po obvestilu za javnost EHF še ni, se je pa za makedonski portal 24rakomet.mk oglasil predsednik Vardarja Mihajlo Mihajlovski.

Skopski klub je pred minulo sezono doživel korenite spremembe. Klub se je preimenoval v HC Vardar in z novim predsednikom Mihajlom Mihajlovskim pričel novo ero. Prenovljeni klub se še vedno sooča z minusom, ki ga je pustila prejšnja uprava kluba: “Presenečeni smo nad odločitvijo EHF. Pripravili bomo ustrezen odgovor. To, kar so zapisal na EHF, nima pravne podlage in se nanaša na dolgove prejšnjega kluba do igralcev,” je za 24rakomet.mk povedal predsednik Vardarja Mihajlo Mihajlovski.

“Če od novega Vardarja nihče ne zahteva denarja, potem ni pravne podlage ,” je za 24rakomet.mk nadaljeval Mihajlo Mihajlovski. Zato ugotavlja, da ni zapadlih dolgov in dodaja: “Prejšnji predsednik kluba Samsonenko me je obvestil, da je bil rok za plačilo minusa iz prejšnje uprave podaljšan do 31. decembra letos in bo plačal vse svoje dolgove.”

Komentarji