Vardar plačal dolgove, konec upanja za Velenjčane

Danes je v javnost odjeknila novica o plačanju dolga Vardarja, ki je bil pogoj za nastop makedonskega kluba v elitni Ligi prvakov. Novico o plačilu dolga je potrdil predsednik Vardarja Mihajlo Mihajlovski, s tem pa so aktualni slovenski državni prvaki iz Velenja izgubili še zadnje upanje za nastop Ligi prvakov.


Predsednik skopskega velikana je za makedonski portal Gol.mk potrdil, da je klub našel ustrezno rešitev spora z EHF, ki je zahteval, da makedonski prvak do 27. julija položi milijon evrov varščine na račun starih dolgov.

Mihajlovski trdi, da so klub in igralci našli skupno rešitev in da so bili stari dolgovi iz obdobja Sergeja Samsonenka poplačani, tako da bo Vardar tudi v naslednji sezoni del evropske elite.

“Ves ta čas smo bili v komunikaciji z EHF, najdena je bila skupna rešitev, natančneje različica, ki ustreza tako igralcem, EHF kot tudi klubu, zato lahko potrdim, da bo Vardar prihodnjo sezono igral v Ligi prvakov,” je dejal predsednik kluba Mihajlo Mihajlovski.

Mihajlovski je nato javno pozval morebitne sponzorje, da se odločijo za investicijo v klub: “Ekipa se pripravlja na Zlatiboru, seznam igralcev je končan in okrepitev ne bo več. Vardar, ki ga boste videli v prihajajoči sezoni, je zagotovo za 30% močnejši kot v lanski sezoni. Edini način, da pripeljemo več okrepitev, je, da se pojavi nov sponzor. Apeliram na vse poslovneže, naj razmišljajo v tej smeri.”

Komentarji