Včasih soigralca danes nasprotnika: Prvi trenerski dvoboj Zormana in Žvižeja

Jutri bo na sporedu prvi trenerski dvoboj slovenskih rokometnih legend Luke Žvižeja in Uroša Zormana. Prvi bo na domačem terenu vodil mariborski Branik, Zorman pa bo s Trimom v štajersko prestolnico odpotoval kot favorit.


Po uspešnih igralskih karierah sta nekdanja slovenska reprezentanta Uroš Zorman in Luka Žvižej odprla novo poglavje. Prvi je rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco (225), drugi pa drži rekord za največ doseženih golov (702) v dresu s slovenskim državnim grbom.

Zorman ima več trenerskih izkušenj kot Žvižej. Po zaključeni igralski karieri je trenerske izkušnje nabiral pri priznanem trenerju poljskih Kielc Talandu Dujshebaevu, kjer je opravljal vlogo pomočnika trenerja. V reprezentanci je bil pomočnik tudi Veselinu Vujoviću in Ljubomirju Vranješu, nato pa je v lanski sezoni prvič opravljal vlogo glavnega trenerja pri RK Trimo Trebnje, z odliko.

Že v prvi sezoni kot trener Trima je v dolenjskem klubu pustil pečat. V Trebnje je prinesel profesionalen odnos in način dela, s katerim je na koncu dosegel zgodovinsko drugo mesto v prvi državni rokometni ligi. Z uspehi v lanski sezoni so se povečali tudi apetiti v novi. Zorman s svojo ekipo cilja kar najvišje, glavna konkurenta za naslov sta Celje in Trimo, ne smemo pa pozabiti tudi na Ribnico, Loko, Ormož in ostale ekipe, ki še lahko mešajo štrene na vrhu prvoligaške lestvice.

Žvižej ima precej manj trenerskih izkušenj kot Zorman. V sezoni 2019/2020 je bil del strokovnega štaba v članski ekipi Celja, v minuli sezoni pa je 40-letni Celjan opravljal vlogo glavnega trenerja mladinske ekipe Celjanov. Proti koncu sezone 2020/2021, ko se je zaradi slabih rezultatov poslovil takratni trener članske ekip Celja, Tomaž Ocvirk, je vodenje ekipe prevzel Žvižej, ki je bil poslan v ogenj in naslov državnih prvakov so osvojili rivali iz Velenja.

V novi sezoni 2021/2022 je nekdanje slovensko levo krilo pričelo s popolnoma novim projektom. Žvižej je prvič sezono pričel kot glavni trener članske ekipe, prevzel je RK Maribor Branik.

Apetiti Trebnjega in Maribora so v novi sezoni povsem drugačni. Prvi bodo ciljali na sam vrh, medtem ko si drugi želijo najprej zagotoviti obstanek med slovensko rokometno elito. Čeprav sta glavna trenerja obeh ekip Zorman in Žvižej zunaj igrišča velika prijatelja, to ne bo veljalo jutri, ko se bosta prvič udarila kot nasprotnika na mestu glavnih trenerjev članske ekipe. Favorit za zmago je RK Trimo Trebnje, a bodo gostje to morali dokazati tudi na igrišču.

Tekma je na sporedu jutri ob 17. uri.

 

Komentarji