Velenjčani dobili nasprotnika v 3. krogu evropskega pokala

Včeraj je bil ob 11:00 na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) izveden žreb za 3. krog evropskega pokala. Med ekipami, ki so čakale nasprotnika za 3. krog je bila tudi ekipa Gorenja Valenja. Žreb je črno- rumenim namenil nasprotnika iz Finske – Riihimäki Cocks.


Velenjčani so se pred štirimi leti s Finci merili na prvi tekmi kvalifikacij za nastop v skupinskem delu Lige prvakov. Črno – rumeni so jih v slovaški dvorani Tatran Handball Arena premagali z 28:25. Od takrat se je veliko spremenilo, Finci pa so postali redni udeleženci evropskega tekmovanja.

V letošnjem tekmovaju za evropski pokal so se črno- rumeni v drugem krogu predstavili kot zahtevni tekmeci. Ekipo iz Toskane, EGO Handball Siena so po skupnem seštevku odpravili z 61:44. Finci pa so se v drugem krogu merili proti HC Dragunas Klaipeda in jih brez težav odpravili s skupnim seštevkom 72:50.

Prva tekma tretjega kroga bo na sporedu 12./ 13. decembra v Rdeči dvorani, povratna tekma pa teden dni kasneje , 19./ 20. decembra, v mestu Riihimäki na Finskem.

Foto: Jurij Vodušek

Komentarji