Velenjčani ostajajo neporaženi

Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvi tekmi 5. kroga Lige NLB premagali Riko Ribnico z 38:33 (16:16).


Velenjska zasedba je dosegla peto zmago v nizu. Po Škofljici, trebanjskemu Trimu, Ivančni Gorici in Ljubljani je v Rdeči dvorani premagala še Riko Ribnico, s 100-odstotnim izkupičkom je tudi na prvem mestu na razpredelnici.

Večji del tekme je minil v enakovredni predstavi, Velenjčani pa so si zmago priigrali v prelomnih trenutkih dvoboja. V 55. minuti je bila tekma povsem odprta, rokometaši iz Šaleške doline pa so po vodstvu z 32:30 po golih Urbana Pippa in Petra Šiška povedli s 34:30, nato pa tekmo brez posebej stresnih trenutkov pripeljali do končne zmage.
V velenjski ekipi je bil na današnji uvodni tekmi kroga najbolj učinkovit Tilen Sokolič z osmimi goli, enega manj sta dosegla Pipp in Enej Slatinek Jovičič. V ribniški ekipi je Uroš Knavs dosegel devet zadetkov.
Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, ribniška pa bo gostila Dobovo.
Druge tekme petega kroga bodo na sporedu v petek in soboto, pari so naslednji Celje Pivovarna Laško – Koper, Krka – Trimo Trebnje, Dobova – Ljubljana, Slovenj Gradec – Sviš Ivančna Gorica, Urbanscape Loka – Škofljica in LL Grosist Slovan – Jeruzalem Ormož.
 
Enej Slatinek Jovičić, rokometaš RK Gorenje Velenje: 
“Za nami je težka tekma pred našimi izjemnimi navijači. Tekma je bila napeta vse do konca. Menim, da smo si zaslužili zmago, odigrali smo res borbeno in šli na glavo za vsako žogo. Čestitke Ribnici za dobro tekmo in čestitke moji ekipi za zmago in novi dve točki.”
 
Uroš Knavs, rokometaš RD Riko Ribnica:
“Imeli smo nekaj zelo dobrih minut in uspeli narediti razliko treh zadetkov. Nato pa nas je po nekaj neumnih napakah Velenje dohitelo. V drugi polčas smo vstopili izenačeni in se do 45. minute dobro držali. Domači vratar je v zadnjih minutah obranik nekaj ključnih žog in Velenje je na koncu zasluženo slavilo.”
Komentarji