Velenjčani poraženi v Španiji

Rokometaši RK Gorenje Velenje so prvič v letošnji evropski sezoni gostovali. V Španiji jih je čakal obračun z BM Logrono La Rioja. Obe ekipi sta v prvem krogu izgubili in bosta tako iskali prve točke. Velenjčani so pred domačimi navijači, kljub dobri predstavi klonili proti nemškemu Magdeburgu, medtem ko so Španci v gosteh izgubili proti švedskemu Savehofu.


Po izenačenem začetku srečanja so velenjske ose ob koncu 7. minute po zadetku Aleksa Kavčiča prvič na tekmi povedli s tremi zadetki prednosti (3:6). Prednosti niso izpustili iz rok. V 12. minuti so jo povišali še za dodaten gol (6:10). Tako je moral z minuto odmora odreagirat domači trener. Gostitelji so se nato vendarle prebudili in po delnem izidu 3:0 zaostanek znižali na zgolj še zadetek (9:10). Ni pa dolgo trajalo, da so Španci rezultat tudi izenačili na 12:12. Gostitelji, ki so bili v naletu niso popuščali in so si do 25. minute priigrali prednost treh golov (16:13). Do konca polčasa so domačini prednosti povišali še za dodaten gol in tako na odmor odšli s prednostjo štirih zadetkov (18:14).

Velenjčani so odlično odprli drugi polčas in se Špancem približali le še na gol zaostanka (18:17). Domači so se po skromnih uvodnih minutah pobrali in si znova priigrali štiri gole prednosti (23:19). Igralci Velenja so se znova podali v lov za nasprotnikom. In znova se jim je uspelo približati na dva gola zaostanka (24:22), a so gostitelji še enkrat več ušli in si priigrali prednost treh zadetkov (28:24). Na začetku 55. minute so imeli Velenjčani priložnost, da bi se približali le še na gol zaostanka, a je bil pri strelu iz sedmih metrov neuspešen Tilen Sokolič. In aktualni slovenski državni prvaki niso več našli pravega odgovora. Španci so to izkoristili in se na koncu veselili zmage z 31:26.

Pri domačih je bil s 7 zadetki najučinkovitejši Tomas Moreira Rodrugiez, za Velenjčane je bil s 5 goli najuspešnejši AleksKavčič. Pri domačih pa lahko izpostavimo tudi vratarja Aliaksandra Markelaua, ki je zbral 12 obramb.

LA RIOJA : GORENJE VELENJE  31:26 (18:14)
Moreira Rodrugiez 7, Casado Marcelo 5; Kavčič 5, Tajnik 4

Komentarji