Velenjčani poskrbeli za varno pot v šolo

Prvi šolski dan so šolarjem popestrili rokometaši RK Gorenje Velenje, ki so poskrbeli za njihovo varno pot v šolo na vseh sedmih osnovnih šolah v Velenju.


Na prvi šolski dan so pri vseh sedmih osnovnih šolah letos, poleg uniformirancev ZŠAM, za varen prihod v šolo poskrbeli rokometaši RK Gorenje Velenje, ki so od 7.30 dalje šolarje opozarjali na varnost v prometu in skrbeli za varen prehod na izpostavljenih delih pred centralnimi osnovnimi šolami Antona Aškerca, Mihe Pintarja Toleda, Gustava Šiliha, Šalek, Gorica, Livada in CVIU.

Velenjski rokometaši se zavedajo, da je varnost povsod na prvem mestu, še posebej pa je pomembna v prometu in v športu. Z nepravilnim ravnanjem rokometaši najpogosteje staknejo telesno poškodbo, kar pa jim za nekaj časa prepreči treninge, športno igro, druženje z vrstniki in tega res nikoli niso veseli. Zato bodo šolarje opozarjali, da morajo ravnati pravilno, da morajo znati tudi sami paziti nase in na druge udeležence v prometu. Da bomo vsi varni in bomo lahko počeli stvari, ki nas veselijo.

Do petka , 23. septembra, ko obeležujemo slovenski dan športa, bodo rokometaši razveselili otroke 7 velenjskih in njihovih podružničnih šol v Pesju, Šentilju, Škalah in Vinski Gori. Člani jim bodo skozi uro telovadbe pokazali osnovne tehnike ogrevanja, s katerimi je igra bolj varna in nekaj osnovnih rokometnih prvin.

S skupno promocijo varnosti, zdravja in športa krepimo prepoznavnost zdravega in varnega načina življenja.

Projekt je rezultat povezovanja in sodelovanja med RK Gorenje Velenje, Športno zvezo Velenje, ZŠAM in Mestno občino Velenje.

 

VIR IN FOTO: RK GORENJE VELENJE

Komentarji