Velenjčani pričakovano do zmage nad Šmartnim

RK Gorenje Velenje (Jan Gregorc)

Prvi dvoboj devetnajstega kroga med RK Gorenje Velenje in RD HERZ Šmartno ni prinesel presenečenja. V Rdeči dvorani so slavili domači rokometaši in dodali še dve novi točki v bitki za najvišja mesta. Tako so se vsaj za en dan prebili iz četrtega na tretje mesto. Gostje iz Šmartnega so žal zapisali še svoj petnajsti poraz v sezoni in se še naprej nahajajo na zadnjem mestu lestvice.


Prvi polčas je minil dokaj izenačeno, če bi pogledali končni rezultat prvih trideset minut tekme. Gostje so dosegli prva dva gola na tekmi in z dvema goloma prednosti zdržali do šeste minute, ko sta udarila Pajt in Grmšek. Po zgrešenem strelu Jake Avseca sta zadela Sokolič in Drobež, Velenjčani pa so prišli do svojega vodstva, ki ga niso izpustili z izjemo treh izenačenj pri rezultatih 9:9, 10:10 in 11:11. Polčas je zaključil Pajt in Šmartno je odšlo na premor z dvema goloma zaostanka pri rezultatu 14:12.

Kenan Pajt je drugi polčas začel tam, kjer je zaključil prvega – z golom. Zgolj pet minut kasneje so Velenjčani vodili že s štirimi goli razlike, ki je strmo naraščala. Ko se je že zdelo, da bi Šmartno lahko ostalo blizu, sta nastopila Ibrahim Haseljić in Kenan Pajt. V 50. minuti je bila razlika tako že sedem golov, ki niso bili dosegljivi. Zadnji gol za ekipo iz Šmartnega je dve minuti pred koncem dosegel Luka Gradišek, za Velenjčane pa Verdinek. Tekma se je zaključila z novima dvema točkama za Velenje.

RK Gorenje Velenje : RD HERZ Šmartno – 35:23 (14:12)

FOTO: Jan Gregorc (RK Gorenje Velenje)

Komentarji