Velenjčani prvi finalisti pokala Slovenije

Na prvi polfinalni tekmi finalnega turnirja pokala Slovenije sta se v novomeški dvorani Marof na derbiju pomerili ekipi RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje.  Celjani so v dvoboj vstopili v vlogi favorita, saj proti Velenjčanom niso izgubili že vse od leta 2013.


Začetek tekme je bil zelo izenačen, saj si nobena ekipa ni uspela priigrati večje prednosti. Do 12. minute, ko je bil rezultat zadnjič izenačen (5:5) sta se ekipi le izmenjavali v vodstvu. Nato pa začetek velenjskega pohoda, ko so si z delnimi izidom 3:0 hitro priigrali prav toliko zadetkov prednosti. Celjski trener Tomaž Ocvirk je nalet Velenjčanov poizkusil ustavit z minuto odmora, a mu to ni uspelo. Rokometaši Velenja so na krilih izjemnega vratarja Emirja Taletoviča in ogromnem številu neizsiljenih napak  Celjanov prednost do konca polčasa le še povečevali in na odmor odšli s prednostjo 6 golov (12:18).

Velenjčani so drugi polčas začeli odločno in hitro povedli z 8 zadetki prednosti (14:22).  Rokometaši Celja se kljub visokemu zaostanku niso predali in zaostanek prepolovili (21:25). Kljub izjemnemu Aljažu Panjtaru, ki je v drugem polčasu zbral nekaj fantastičnih obramb pa Celjani do preobrata niso prišli. Rokometaše Venenja je danes reševal zares izjemni Emir Taletovič. Igralcem Celja je sicer do konca tekme uspelo zaostanek zmanjšati na le 2 gola za preobrat pa jim je zmanjkalo časa.

Pri Celjanih je bil najboljši strelec Gal Marguč s 6 zadetki s 5  goli pa mu je sledil Domen Makuc. Pri Velenjčanih sta poleg Emirja Taletoviča, ki je zbral 11 obramb izstopala Matic Verdinek z 9 zadetki ter Andraž Kete s 5 goli.

NASPROTNIK VELENJČANOV BO ZNAN NA VEČERNI TEKMI

Rokometaši Velenja so tako po dolgih šestih sušnih letih končno premagali Celjane in to na eni izmed najpomembnejših tekem sezone. Nasprotnika v finalu bodo Velenjčani dobili na večernem dvoboju med ekipama MRK Krka in RK Sviš Ivančna Gorica, ki se bosta udarili ob 20:00.

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji