Velenjčani s polno paro nad Grke

Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi polfinalni tekmi evropskega pokala v soboto v grški prestolnici izgubili proti atenskemu AEK z 29:31 ter doživeli prvi poraz v tej sezoni v tretjem najmočnejšem tekmovanju pod okriljem evropske rokometne zveze (EHF). V soboto jih v Rdeči dvorani čaka povratna tekma, ki se bo začela ob 14. uri, z neposrednim prenosom na Arena Sport 1.


Velenjsko zasedbo je v Grčiji pričakala bolj izkušena, v povprečju sedem let starejša ekipa, ki je na koncu dvoboja unovčila svoje prednosti in slavila za dva gola. Trenutno drugouvrščena ekipa v slovenski Ligi NLB na revanši v Šaleški dolini obljublja igro do zadnjega diha ter se nadeja, da bo izločila vodilno ekipo grškega prvenstva.

Velenjska zasedba je v tej sezoni v evropskem pokalu izločila italijansko Sieno, finski Cocks, banjaluški Borac iz BiH in češki Robe Zubri, v primeru skupne zmage nad grško ekipo pa jo v velikem finalu čaka zmagovalka švedsko-ciprskega obračuna Ystads – Anorthosis Famagusta. Ciprska ekipa je na prvi tekmi zmagala s 26:24.

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji