Velenjčani se iz Lizbone vračajo z zaostankom

RK Gorenje Velenje

Rokometaši RK Gorenje Velenje se iz prve tekme četrtfinala proti Benfici vračajo z zostankom sedmih golov. Velenjčane po današnji tekmi čaka 3. maja povratna tekma v Rdeči dvorani, ki bo še kako napeta in težka. Po vodstvu in odlični igre v prvem polčasu so Velenjčani v drugem polčasu popustili in izgubili z rezulatom 36:29.


Velenjčani so gostovanje na Portugalskem otvorili odlično, skoraj sanjsko. Najprej so za tri gole povedli pri rezultatu 3:6, do desete minute pa vodili že s štirimi goli prednosti. Domačini so po minuti odmora na zahtevo domačega trenerja hitro priključili rezultat. A sledil je ponoven odgovor Velenjčanov, ki so hitro odgovorili in povišali prednost na že poznane tri zadetke. Šele v 22. minuti je sledilo izenačenje, dve minuti kasneje pa prvo vodstvo domače ekipe. Slovenski ekipi se je uspelo tik pred koncem polčasa odcepiti in oditi na premor z rezultatom 16:18.

Benfica v drugem polčasu ni potrebovala veliko časa za izenačenje, saj je to prišlo pri rezultatu 19:19. V šesti minuti drugega polčasa so Portugalci že vodili in stopnjevali svoj tempo. Velenjčanom v napadu ni uspevalo skoraj nič zaradi strnjenih vrst domače ekipe. Sledil je hiter in izjemen niz 6-0 za domačine, ki so dvanajst minut pred koncem povedli z rezultatom 30:24. Domačini so si nabrali tudi osem golov prednosti, a je ekipa Gorenja znižala na “le” sedem golov.

Povratna tekma se bo igrala 3. maja v Rdeči dvorani v Velenju, kjer bodo skušali nadoknaditi sedem golov zaostanka.

Benfica : RK Gorenje Velenje – 36:29 (16:18)

FOTO: eurohandball.com

Komentarji