Velenjčani v četrtfinale Lige Evropa

Pred rokometaši Velenja je bil povratni obračun lige Evropa. Na prvi tekmi so si v domači Rdeči dvorani zagotovili sedem golov (29:22) prednosti pred nocojšnjim obračunom. Velenjčane je na jugu Francije čakal obračun z Nimesom. Igralci Velenja kot so dejali so svoj cilj izpolnili že z uvrstitvijo iz skupine, vsi nadaljnji uspehi bodo le še dodaten bonus.


Velenjčani na začetku niso našli pravi igre. To so izkoristili Francozi, ki so po dobrih 10. minutah obračuna povedli s tremi zadetki prednosti (8:5). Nato so se vendarle prebudili tudi rokometaši Velenje in v 17. minuti rezultat izenačili na 10:10. A sledil je nov nalet domače ekipe, ki si jo v 19. minuti znova priigrala prednost treh golov (13:10). V 25. minuti so gostitelji prednost povišali še za dodaten gol (17:13) in tako je moral po minuti odmora seči trener Velenjčanov Zoran Jovićić. Do odmora je aktualnim slovenskim prvakom zaostanek znova uspelo znižati na tri gole in tako sta ekipi na odmor odšli ob izidu 18:15.

Igralci Velenja tudi na začetku drugega polčasa niso delovali dobro. Rokometaši Nimes so tako v 34. minuti prednost povečali na pet zadetkov (22:17). V nadaljevanju smo bili vse do 47. minute priča igri gol za gol, nato pa so v 47. minuti Velenjčani zaostanek znova znižali na tri gole (28:25). Zdelo se je da so igralci Velenja le nadzorovali potek samega srečanja in niso dovolili, da bi se Francozi odlepili na preveliko razliko. V 51. minuti so se Velenjčani približali le še na dva zadetka zaostanka (29:27) in takoj je moral z minuto odmora odreagirati domači strateg, Yann Balmossiere. To je njegovim varovancem tudi pomagalo, saj so si hitro znova priigrali prednost petih golov 32:27 in tako nas je čakala napeta končnica obračuna. Gostitelji so v zaključku tekme povedli že s šestimi zadetki naskoka (35:29), a je bilo na srečo Velenjčanov to v zadnjih sekundah srečanja. Zadnji gol na tekmi za končni rezultat 35:30 je dosegel kapetan velenjskih os, David Miklavčič in  tako potrdil napredovanje v četrtfinale.

Uvrstitve v četrtfinale lige Evropa so se tako s skupnim izidom 58:55 veselili rokometaši Velenja.

Pri domačih je bil z 12 zadetki daleč najboljši strelec ekipe in tudi tekme, Mohamed Hisham Sanad, pri Velenjčanih pa so bili s po šestimi goli najučinkovitejši Domen Tajnik, Matic Verdinek in Ibrahim Haseljić.

NIMES GARD : GORENJE VELENJE  35:30 (18:15)
Hisham Sanad 12, Jakobsen, Acquevillo in Bonnefond po 4; Tajnik, Verdinek in Haseljić po 4.

FOTO: Jan Gregorc / RK Gorenje Velenje

Komentarji