Velenjčani v zaključku tekme ob zmago

Rokometaši RK Gorenje Velenje so po dolgem premoru odigrali prvo pripravljalno tekmo pred novo sezono. V hrvaškem Samoborju jim je nasproti stala ekipa RK NeXe Našice. Velenjčani so morali v zaključku tekme priznati premoč Hrvatom, ki so slavili z rezultatom 25:23.


Velenjčani so v tekmo vstopili odločno in že prvi napad na tekmi kronali z zadetkom Aleksa Kavčiča. V izenačenem prvem polčasu je bila večino časa razlika le enega zadetka. Tako je bilo tudi ob koncu le tega, ko so velenjske ose na odmor odšle ob vodstvu 12:13. Podobno kot prvi so tudi drugi polčas z zadetkom začeli Velenjčani le, da je bil tokrat natančen povratnik v Velenju Kenan Pajt. Prav Pajt pa je dobrih 10. minut pred koncem obračuna poskrbel, da je prednost Velenjčanov znašala dva zadetka (17:19). Rokometaši Velenja so prednost držali vse do 56. minute, ko je za vodstvo s 22:23 zadel Vladan Lončar. V samem zaključku pa so bili bolj zbrani nasprotniki in tekmo pripeljali sebi v prid ter slavili z končnim rezultatom 25:23.

Pri Velenjčanih je bil strelsko najučinkovitejši Kenan Pajt s sedmimi zadetki.

“Po dolgem premoru smo končno odigrali prijateljsko tekmo. Glede na to, da smo šele v začetni fazi priprav in je poudarek na fizični pripravljenosti, smo lahko zadovoljni z nekaterimi segmenti igre. Sicer nas čaka še veliko dela, glede na to, da je nova ekipa, ki je tudi precej pomlajena. Potrebno bo vključiti vse novince v naš sistem in se vklopiti kar se tiče same igre. Mislim pa, da smo lahko po današnji tekmi pozitivni ter, da nas čaka še zelo zanimiva sezona,” je za klubsko spretno stran dejal vratar Velenja Emir Taletović.

Pripravljalna tekma, petek, 31. julij (Samobor)
NEXE : GORENJE VELENJE 25:23 (12:13)

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji