Velenjčani visoko premagali Ljubljančane

RK Gorenje Velenje - Jan Gregorc

Rokometaši RK Gorenje Velenje so na tekmi 25. kroga lige NLB visoko premagali goste MRK Ljubljana. Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, ko so Velenjčani vodili za dvanajst golov, to pa le še stopnjevali. Ljubljančani bodo upali na poraz Šmartnega in zmago v naslednjem krogu, Velenjčani pa so domačim navijačem priredili čudovit četrtkov večer. 


Zadnja domača tekma za Velenjčane se je začela huronsko. Minilo je pet minut, ko je Verdinek zadel za vodstvo s 4-1. Gostje iz Ljubljane so se v naslednjih nekaj minutah zbrali, a dlje od držanja stika s tretjeuvrščeno ekipo in aktualnimi pokalnimi prvaki, ni šlo. Prednost je strmo naraščala in jasno je postalo, da se bo tekma igrala veliko bolj v eno smer. V 20. inuti so zaporedoma zadeli Verdinek, Mlivić, Taletović in povišali na devet zadetkov prednosti. Ob golu Leskovarja tri minute pred koncem je Ljubljana zaostajala še za enomestno število točk. Do konca polčasa sta zadela Predović in Verdinek ter zapisala 26-14 ob premoru.

Drugi polčas se je nadaljeval v istem slogu, saj se je v petih minutah zapisal delni izid 6-3 za domačine. Vodstvo se je stopnjevalo in minuto pred koncem je Matic Ravnikar z golom povišal na najvišjo prednost osemnajstih golov, kar je bila tudi končna razlika med ekipama. Tekma se je zaključila s 47-29.

RK Gorenje Velenje : MRK Ljubljana – 47:29 (26:14)

Komentarji