Velenjčani zaključili svojo evropsko pot

RK Gorenje Velenje

Rokometaši RK Gorenje Velenje so pred tednom dni gostovali na Portugalskem pri lizbonski Benfici. Domov so se vrnili z zaostankom sedmih golov, po tem ko so izgubili z rezultatom 36:29. Danes so v Rdeči dvorani dočakali goste s Portugalske in upali na preobrat. Po slabem prvem polčasu, so se v drugem zbrali, a več kot neodločenega rezultata niso dosegli. Tekma se je končala z rezultatom 27:27.


Tekmo so Velenjčani odprli srdito in močno, z jasnim ciljem v glavah in bučno podporo s tribun. Po golih Verdinka so v 11. minuti povedli za tri zadetke, a so se rokometaši Benfice hitro zbrali. V 20. minuti so že vodili po golu Lazarja Kukića, kar se je povišalo le štiri minute kasneje na vodstvo treh golov. Sokolič je tri minute pred koncem prvega polčasa zadel za znižanje na 11:13, a so Portugalci ponovno odgovorili z dvema zaporednima goloma. Na odmor so odšli z zaostankom štirih golov in enajstih skupno.

V drugem polčasu so začeli tako kot na začetku prvega in ustvarili delni izid 5 proti 1, kar jim je pomagalo izenačiti rezultat. Žal je na drugi strani ponovno udarila lizbonska zasedba, ki je po novem golu Sokoliča zadela trikrat zapored in povedla z 19:23. Domačini so najprej znižali na dva gola zaostanka, nato pa v 56. minuti z golom Verdinka zaostajali le še za gol. Končno se je zgodilo, da so Velenjčani zadeli trikrat zapored in z goli Miklavčiča ter Siska povedli s 27:26. Bilo je premalo za končno zmago, saj je na drugi strani izenačil Tadej Kljun in Benfica se je veselila svoje zmage.

RK Gorenje Velenje : Benfica – 27:27 (11:15) – prva tekma 36:29 za Benfico.

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji