Velenje s pomembnim podaljšanjem

Velenjčani nadaljujejo z ohranjanjem glavnega jedra članske ekipe. Po poročanju klubske spletne strani Gorenja v velenjskih vrstah ostaja Urban Starc, 20-letni rokometaš, ki se najbolje znajde na položaju krožnega napadalca. Starc v Velenju ostaja vsaj do konca sezone 2021/2022.


Urban Starc se je Velenjčanom pridružil v sezoni 2016/ 2017 kot član kadetske ekipe. Mladi rokometaš je strast do rokometa razvil že pri rosnih sedmih letih, ko je osnove rokometa osvajal na rokometnem krožku v domačem Trbovlju, kasneje pa postal član RD Rudar Trbovlje. Pohvali se lahko z nastopi v reprezentancah mlajših selekcij, največji uspeh pa je s kadetsko reprezentanco zabeležil leta 2019 z osvojitvijo močnega mednarodnega turnirja v Bugojnem. Za člansko ekipo Gorenja Velenja je prvič zaigral lansko sezono. Urban je v črno-rumenem dresu pokazal napredek in dokazal, da je kvaliteten in talentiran rokometaš.

“Vesel sem, da sem podpisal pogodbo z RK Gorenje Velenje. V klubu sem že zelo dolgo in se počutim že zelo domače. V ekipi se zelo dobro razumemo in lepo so me sprejeli, kar je najbolj pomembno. Veselim se nadaljnjih izzivov z ekipo,” je ob podaljšanju pogodbe dejal Urban Starc.

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji