Velika priložnost Celjanov splavala po vodi

Celjski rokometaši so se v 9. krogu elitne EHF Lige prvakov napotili na eno izmed najpomembnejših gostovanj v letošnji sezoni. Varovanci Tomaža Ocvirka so se napotili v goste k ukrajinskemu državnemu prvaku Motor Zaporožje. Celjani so krvavo potrebovali dve točki za ohranjanje upov na napredovanje v izločilne boje Lige prvakov.


Na začetku smo lahko videli izenačeno igro gol za gol. Celjani so do prvega vodstva na tekmi prišli v 7. minuti, ko je za 3:4 zadel Razgor. Gostje so nato povedli tudi s tremi goli prednosti, a so jih Ukrajinci hitro ujeli in znova povedli v 23. minuti (11:10). Prvi polčas se je končal z rezultatom 14:13.

Celjani so v drugi polčas vstopili nekoliko slabše in domačini so povedli s +3 (16:13). Sledilo je nekaj izenačenih minut, a so rokometaši Motorja zadrževali varno razliko. Celjani so se le zbudili in v 41. minuti ujeli Ukrajince (21:20). Gostje nato niso več pustili domačinom, da bi se odlepili in ves čas držali razliko enega gola. Ves čas so rokometaši iz Celja pretili gostom, a jim do vodstva ni uspelo priti. Domačini so dobre tri minute pred koncem uspeli zadeti za +2 (29:27) in vse manj je bilo upanja na veliko zmago Celja v Zaporožju.

V zasedbi Celja je blestel Žiga Mlakar, ki je v 58. minuti dosegel že svoj 9 gol na tekmi in znižal prednost gostov na 29:28. Potrebno je tudi omeniti, da je Mlakar zadel kar štiri vratnice. Celjani so v zadnjih minutah tekme zapravili napad za izenačenje, na drugi strani pa je sledil odgovor Ukrajincev z zadetkom in vnovič vodstvo domačinov s +2. Ukrajinci so uspeli zadeti v zadnjem napadu za +3 in jasno je bilo, da se bodo zmage veselili domačini. Končni rezultat tekme je bil 31:29.

EHF LIGA PRVAKOV, 9. KROG

HC MOTOR-RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 31:29 (14:13)

FOTO: Gregor Katič

Komentarji