Veselin Vujović ne bo trener Wisle, odhaja v Srbijo

Slovenski rokometni selektor Veselin Vujović, ki je bil v pretekli sezoni trener slovenskega prvoligaša iz Kopra, v novi sezoni ne bo trener poljske WIsle.


O njegovem novem klubu je bilo v preteklih tednih prelitega precej črnila med mediji in precej govora na ulici med rokometnimi navdušenci. Neuradno naj bi bil že dogovorjen s poljsko Wislo, a do končnega dogovora vendarle ne bo (ni) prišlo. DDanes pa je niški klub tudi uradno objavil da je popularni Vujo postal trener rokometnega kluba Železničar iz Niša. Ob predstavitvi kot novi trener pa je povedal: “Sam sem navajen na vso to dogajanje in ob teh trenutkih nimam treme. Vse do danes nisem bil prepričan, če sem sprejel pravilno odločitev, a ko mi je pred nekaj minutami na cestninski postaji možakar, ki pobira cestnino, dejal, da je to velik dan za Niš in sem mu dejal, da seveda za šport v Nišu, mi je odvrnil, da ne samo za šport, ampak za celotno mesto Niš, sem začutil tremo, da moram izpolniti velika pričakovanja. Ta dobrodošlica je fenomenalna. Vse, kar se dogaja zaradi mojega prihoda, tudi medijsko na najvišjem možnem nivoju, pove, koliko Srbija in Niš obožujeta rokomet. Zagotovo ne bi prišel, če ne bi na tekmi končnice lanske sezone videl, koliko truda, želje in čustev vlagajo predsednik, župan in ekipa. Vse to se je poklopilo z mojim delom, mojim razmišljanjem in zato sem tukaj. In seveda, če ne bi bilo teh sijajnih fantov, ki so odlično odigrali lansko sezono. Želim jim pomagati, da bodo še boljši.”

Vujović, ki se je v preteklosti že dokazal kot trener Kopra, Metaloplastike iz Šabca, Ciudada Reala, skopskega Vardarja, Al Sadda, Al Shababa, Zagreba ter reprezentanc Slovenije, ZR Jugoslavije, Srbije in Črne gore in Makedonije, bo tako niški klub vodil v državnem prvenstvu Srbije, ligi Seha in pokalu EHF, kamor se je klub uvrstil z drugim mestom v državnem prvenstvu.

 

Foto: Matia Ščukovt / RD Koper

Komentarji