Veselin Vujović: “Prijateljskih tekem ne igram niti proti svojim otrokom”

Slovenska moška reprezentanca bo v Rouenu (FRA) 5. in 7. januarja odigrala 2 tekmi proti Franciji (SEZNAM POVABLJENIH IGRALCEV). Kljub temu, da se Slovencem ni uspelo uvrstiti na januarsko svetovno prvenstvo, bosta ti dve tekmi zelo pomembni predvsem za kontinuiteto dela reprezentance in za preizkus nekaterih novih igralcev.


Na seznamu ni nekaterih standardnih članov reprezentance (Bezjak, Lesjak, Zarabec), saj se je Veselin Vujović odločil, da jih ne pokliče na reprezentančno akcijo zaradi koledarja nemške Bundeslige, kjer se klubsko tekmovanje zaključi dosti kasneje kot drugod po Evropi. “Nemška Bundesliga ima očitno svoje zakone in pravila ter se ne ozira na koledar EHF. Želim, da si fantje odpočijejo, saj v klubih konstantno igrajo.”

Selektor je v reprezentanco vpoklical dve novi imeni, to sta 197 centimetrov visoki 25 letni levi zunanji Aleksander Špende, ki zastopa barve skopskega Metalurga (MAK) in 23 letni srednji zunanji igralec Tatran Prešova (SVK), Januš Lapajne“Špende je pokazal kvaliteto igranja, s katero se lahko vklopi v sistem naše igre. Strelsko je boljši od nekaterih igralcev, ki so v preteklosti igrali za reprezentanco. Lapajne je igralec, ki je malce atipičen za srednjega zunanjega, saj je golgeter, rad zabija gole. Zelo je nevaren v preigravanju in ima močan strel tudi od daleč in ravno zaradi tega sem ga poklical,” je pojasnil Vujović.

POMEMBNA JE KONTINUITETA

Uroš Mohorič, direktor reprezentance, je povedal, da so se odločili zadržati kontinuiteto dela tudi v januarju: “Za to smo se odločili predvsem zaradi prihajajočih tekem kvalifikacij za EP 2020 z Nizozemsko,” ki bosta 11. in 14. aprila. “Za ta januarski termin smo dobili kar nekaj ponudb svetovnih reprezentanc. Na koncu smo se odločili za Francijo, saj gre za svetovno zelo visoko rangirano reprezentanco.”

Selektor reprezentance Vujović je izrazil razočaranje nad tem, da reprezentanca ne bo mogla braniti bronaste medalje iz prejšnjega svetovnega prvenstva, a hitro obrnil svoj pogled v prihodnost: “Odločil sem se za poziv 18 igralcem, saj bomo igrali 2 zelo resni tekmi. Probali se bomo dogovoriti, da lahko obe tekmi igra vseh 18 igralcev.”

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji