Veszprem prekinil šampionski niz Barce

Šampionskega niza slovite Barcelone je konec. Včeraj sta se na derbiju 3. kroga elitne EHF Lige prvakov pomerila Veszprem in Barca. Po veliki borbi je prenovljeni Veszprem z novim trenerjem uspel zlomiti Špance in jim zadal prvi poraz po dolgem času (29:28).


Veszprem je dosegel imenitno zmago proti branilcu naslova iz Barcelone. Slovenska legionarja Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek se veselita velikega skalpa Barce, ki je bila pred tem neporažena na 40 tekmah.

Veszprem je skozi celotno srečanje zadrževal prednost, v finišu tekme pa je Barca uspela izenačiti in bila izjemno blizu točke. Za zmagovalni zadetek Veszprema je poskrbel kapetan Lauge Schmidt, ključni za zmago domačinov pa sta bili zadnji obrambi vratarja Rodriga Corralesa.

Izjemno razpoložen je bil Slovenec v ekipi Veszprema, Gašper Marguč, ki je za veliko zmago Madžarov prispeval 8 golov. Blaž Blagotinšek je dosegel dva, v gostujoči ekipi je Janc zadel enkrat, Makuc pa se ni vpisal med strelce.

Z zmago Veszprema se je tako zaključil šampionski niz slovite Barcelone. Barca poraza ni poznala že 40 tekem zapored, zadnjega je zabeležila na FINAL 4 Liga prvakov, decembra lani proti Kielu. Od takrat je katalonski klub zmagal na 14 zaporednih obračunih Lige prvakov. Poraz proti Veszpremu pa je hkrati prvi poraz španskega velikana v skupinskem delu EHF Lige prvakov od septembra 2019 proti Szegedu (29 zaporednih zmag v skupinskem delu).

Veszprem – Barcelona 29-28 (16-12)

Veszprem: Gašper Marguč 8, Petar Nenadić 5, Yahia Omar 3, Patrik Ligetvari 3, Rasmus Lauge 3, Manuel Strlek 2, Dejan Manaskov 2, Jorge Maqueda 1, Blaž Blagotinšek 1, Andreas Nilsson 1.

Barcelona: Melvyn Richardson 5, Haniel Langaro 5, Aleix Gomez 5, Dika Mem 4, Ludovic Fabregas 4, Angel Fernandez 2, Blaz Janc 2, Gonzalo Perez 1.

FOTO: Telekom Veszprem Handball Facebook

Komentarji