VETERANI: Rokometaši Koroške osmi, Slovanovci osvojili tretje mesto

Pretekli vikend se je v avstrijskem mestu Innsbruck odvijalo veteransko rokometno evropsko prvenstvo, kjer je imela Slovenija dva predstavnika.


Slovenske barve sta namreč zastopali ekipi Veterani Koroška (sicer z okrepitvami iz Hrvaške) ter Slovan Veterani, ki so na veteranskih prvenstvih v preteklosti že dosegali ogromno uspehov. Tudi tokrat  so se najbolje odrezali rokometaši iz prestolnice, ki so na koncu v kategoriji 45+ (starejši od 45 let) osvojili visoko tretje mesto. Veterani Koroška pa so na koncu v kategoriji 35+ (starejši od 35 let) osvojili sedmo mesto.

Slovanovci so odlično pričeli turnir in se brez poraza uvrstili v polfinale, kjer pa so morali priznati premoč ekipi Veterani 022 Ruma iz Srbije. Na koncu so v dvoboju za tretje mesto premagali ekipo Kolding IF in se tako osvojili bronaste medalje.

Tomaž Novak (Slovan Veterani): “V polfinalu se nam je poznala kratka klop. To je bila sedma tekma v treh dneh, menjav nismo imeli veliko in prišel je poraz v polfinalu. Potem je sledila tekma za tretje mesto, kjer smo pokazali, da smo prava ekipa. Na začetku smo že izgubljali 5:0, nato pa smo si rekli, da ne gremo domov brez medalje. Odigrali smo tako, kot smo se dogovorili, saj nismo želeli zapustiti turnirja z občutkom, da nismo dali vsega od sebe. Na koncu nam je uspelo rezultat preobrniti in domov smo odšli z bronom.”

Ekipa Veterani Koroška (okrepljena z hrvaškimi veteran) je v skupinskem delu osvojila dve zmagi ter dosegla en neodločen rezultat in bila dvakrat poražena. To je pomenilo, da so se “udarili” za končno sedmo mesto. V tem dvoboju so bili boljši veterani FIF iz Danske in naši rokometaši so se domov vrnili z osmim mestom.

Veteransko evropsko prvenstvo, Innsburck 2018
Kategorija 35+:
HC Achensee (AUT) – Veterani Koroška 16:15
Veterani Koroška  – RK Studenski Grad (SRB) 14:14 
Veterani Koroška  – HKKH Hana (CZE) 15:16
Veterani Koroška – Masters Porto (POR) 15:19
HK Ogre (LAT) – Veterani Koroška 10:12

Tekma za 7. mesto
Veterani Koroška –  FIF (DEN) 11:19

Kategorija 45+:
Skupinski del
Belarus Select Team (BLR)  – Slovan Veterani (SLO) 7:14
Slovan Veterani (SLO) – Roma Handball (ITA) 15:9
Uraedd IF (NOR)  – Slovan Veterani (SLO) 6:11

Nadaljevalni del
Belarus Select Team (BLR)  – Slovan Veterani (SLO) 7:14
Slovan Veterani (SLO) –  Yaroslavl (RUS) 15:7
Kolding IF (DEN) Slovan Veterani (SLO) 10:13

Poflinale
Slovan Veterani (SLO) – Veterani 022 Ruma (SRB) 8:10

Tekma za tretje mesto
Kolding IF (DEN) – Slovan Veterani (SLO) 11:13

 

Foto: Slovan Veterani / Veterani Koroška

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja