VIDEO: Sebastian Skube uvrščen v najboljšo sedmerko minulega kroga lige prvakov!

V izboru za najboljšo sedmerko lige prvakov se pogosto znajdejo tudi slovenski predstavniki v najelitnejšem tekmovanju. Tokrat je na položaju srednjega zunanjega nase opozoril 31-letni Novomeščan Sebastian Skube, ki trenutno igra pri danskem Silkeborgu.


Skube je svojo rokometno pot začel pri matičnemu klubu Trimo Trebnje, kjer je za člansko ekipo igral med letoma 2005 in 2010. V letu 2010 se je preselil v Koper, k takratnemu RK Cimos Koper. Dobre predstave v primorskem klubu so mu pripeljale ponudbo najuspešnejšega slovenskega kluba RK Celje Pivovarne Laško, ki jo je leta 2012 sprejel in tam ostal naslednji dve sezoni.

Po dolgotrajnem igranju za slovenske klube pa se je pri 27 letih odločil za preizkušnjo v tujini. Preselil se je na Dansko v Silkeborg, kjer igra še danes. Redno nastopa v ligi prvakov, v letošnji sezoni pa je v najmočnejši ligi na svetu dosegel 28 golov. Za reprezentanco Slovenije je prvič nastopil leta 2007, zanjo zbral 127 nastopov in dosegel 267 golov. Leta 2016 je najavil, da se umika od igranja za državno reprezentanco.

V spodnjem videu si oglejte nekaj zadetkov Skubeta proti poljski Wisli

Best 7 🔥 The victory over SPR Wisła Płock is one reason! Sebastian Skube led Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold A/S, especially in the second half, to the victory. Skube scored nine goals in total.Vote for him at: https://ehf-handball.app.do/vcl-best7-r13

Objavil/a EHF Champions League dne Ponedeljek, 25. februar 2019

 

FOTO: Facebook

Komentarji