VIDEO: Tigrice do zlata pomembne zmage v Ligi prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so leto 2022 na evropskem parketu sklenile z veliko zmago! V francoskemu Brestu so gostiteljice ugnale s končnim rezultatom 24:22 in se tako šestemu mestu skupine A, ki še vodi v nadaljevanje EHF Lige prvakinj, približale na le točko zaostanka. Najbolj razpoložena tigrica je bila Jovanka Radičević s sedmimi zadetki, pomembno vlogo pa sta imeli znova tudi obe vratarki. Barbara Arenhart je za tretjo evropsko zmago ubranila pet strelov, Jovana Risović pa deset.


Uvodna beseda je v Brest Areni pripadla dvema krilnim rokometašicama v sivih dresih. Jovanka Radičević je Krimovke v začetku tretje minute povedla v vodstvo, nekoliko kasneje pa je zadela še Sanja Radosavljević. Odločno predstavo je ljubljanska zasedba po zaslugi Barbare Lazović kronala s prednostjo dveh zadetkov, a Francozinje so se uspele približati. Ob koncu prve tretjine prvega polčasa je s črte sedmih metrov rezultat na 4:4 izenačila Alicia Toublanc, za prvo domače vodstvo na srečanju pa je zadela Jenny Helen Carlson.

Varovanke Dragana Adžića v nadaljevanju sicer niso več uspele ujeti priključka, so pa z borbeno igro ostajale blizu tekmicam. Za to sta bili zaslužni tudi obe vratarki Krimove družine. Jovana Risović je ubranila dve najstrožji kazni, Barbara Arenhart pa je v prvi polovici tekme zbrala pet obramb. Dvakratne francoske državne prvakinje so imele najvišjo prednost na obračunu v 25. minuti, ko je semafor kazal 10:7, rezultat prvega polčasa pa je bil identičen tistemu v Areni Stožice, le da tokrat v korist Francozinj (12:10).

Če so tigrice pred odmorom prikazale odlično obrambno predstavo in imele nekaj težav z realizacijo v napadu, pa so po vrnitvi na parket pokazale obraz, ki ga v tej sezoni še nismo videli. Deset minut so potrebovale za izenačenje, v 44. minuti pa preko kapetanke znova tudi povedle. In vodstva do konca srečanja niso več izpustile iz rok!

Maja Svetik, ki je v drugi polovici dvoboja ekipi Pabla Morele povzročila kar nekaj preglavic, je 13 minut pred koncem zadela za 19:16 oziroma za najvišjo prednost gostujoče zasedbe. A že nekaj trenutkov kasneje so Francozinje znova zadihale za ovratnik tigric. Po zadetkih Pauline Coatanee in Tatjane Brnović so se približale na minimalni zaostanek, več pa jim na srečo ni uspelo. Izkušena Radičevićeva je namreč v končnici stvari vzela v svoje roke in s tremi zadetki poskrbela, da so Ljubljančanke še drugič v sezoni porazile Brest (tudi tokrat s končnim izidom 24:22) in si pred krajšim evropskim premorom vsaj malo oddahnile.

Z zmago in novima dvema točkama so se francoski zasedbi, neposredni konkurentki v boju za napredovanje v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, približale zgolj na točko zaostanka. Naslednjo priložnost, da jo na lestvici skupine A prehitijo, bodo imele Krimovke v nedeljo, 8. januarja, ob 16.00. V Hali Tivoli bo takrat gostoval nemški Bietigheim.

Jovanka Radičević je bila s sedmimi zadetki najboljša strelka tekme. 

 

 

FOTO: Uroš Pihner, RK Krim Mercator

 

Komentarji