Visoka zmaga nad Črno goro odlična popotnica za EP

Slovenci so včeraj odigrali prvo prijateljsko tekmo proti Makedoniji in z dobro igro skozi večji del tekme prišli do zmage. Nocoj je naše fante čakala druga in tudi zadnja prijateljska tekma proti Črni gori, s katero so začeli zadnji ciklus priprav za EP. Drugo tekmo so Slovenci odigrali v dvorani Polaj v Trbovljah, v kateri so organizatorji pripravili izjemno vzvdušje. Slovenci so znova prikazali atraktivno igro in z lahkoto premagali Črnogorce.


Na tekmi v Trbovljah je bilo na začetku znova prisotno nekaj nesigurnosti v igri naše reprezentance, a so slovenski fantje kmalu zaigrali tako kot znajo. Prva sedmerka proti Črni gori je izgledala nekoliko drugače kot na včerajšnji tekmi: Janc, Dolenec, Blagotinšek, Mačkovšek, Kodrin, Zarabac in v vratih Ferlin.

Na začetku sta obe ekipi zgrešili kar nekaj strelov, razpoložen je bil slovenski vratar Klemen Ferlin. Slovenci so hitro povedli in s svojo hitro in prodorno igro brez težav dosegali zadetke. Črnogorci so v 11. minuti izgubljali za 4 gole (7 : 3) in z minuto odmora je reagiral gostujoči trener.

Po premoru naši fantje niso popustili in še povečali razliko. Znova so deževale podaje na Blaža Blagotinška, ki je do prve polovice prvega polčasa dosegel že 4 gole. Slovenska igra je temeljila na hitrih protinapadih in hitremu vračanju v obrambo. Vranješ je že hitro pričel z rotacijami v slovenski reprezentanci in poskrbel za svežino v igri. Odlična slovenska igra v napadu in v obrambi je onemogočala Črnogorcem doseganje zadetkov. Gostje so imeli ob koncu prvega polčasa kar 7-minutni strelski post in Slovenci so na odmor odšli z zasluženim vodstvom 17 : 9.

V drugem polčasu je v vrata stopil Urh Kastelic, Slovenci pa so takoj na začetku drugega dela povišali razliko na 19 : 9. Varovanci Ljubomira Vranješa so tudi v drugem polčasu delovali odlično. Črnogorcem so pojemljale moči, naši fantje pa so s številnimi protinapadi to izkoristili in v 37. minuti vodili že z 23 : 11.

Slovenci so do konca tekme prikazali zelo atraktivno igro, ki so jo krasile številne akcije v napadu. Končni rezultat tekme je znašal 37 : 22. Slovenci so si s to zmago zagotovili odlično popotnico pred prvo tekmo na evropskem prvenstvu, ki jo bodo v petek odigrali proti Poljski.

PRIPRAVE ZA EP, DRUGA PRIJATELJSKA TEKMA

Sobota, 4. januarja, ob 17.30 (Trbovlje, dvorana Polaj):
SLOVENIJA : ČRNA GORA 37 : 22 (17 : 9)
 
FOTO: Aljaž Sešel
Komentarji