Visoka zmaga trebanjskih levov

Za derbi 7. kroga Lige NLB sta poskrbela Trebnje in Celje. Gre za ekipi, ki sta imeli po prvih šestih tekmah najboljši izkupiček. Prvi polčas so precej zanesljivo dobili trebanjski levi (16:10), kar celjski rokometaši niso uspeli nadoknaditi in so tako vpisali prvi poraz (31:20).


RK Trimo Trebnje – RK Celje Pivovarna Laško 31:20
Jovičič in Horvat 6; Vlah 7, Marguč in Janc 4

Srečanje sta moštvi, kot se za derbi spodobi, odprli s čvrsto in trdno obrambo, kar je rezultiralo v malo število zadetkov. Trebanjci so na uvodu pretili predvsem iz protinapadov, ki so sledili po napakah celjskih rokometašev, na krilih Staša Jovičiča pa so si priigrali prvo vodstvo na tekmi (4:3).

Domačini so v 23. minuti prišli do najvišje prednosti prvega polčasa (13:7), za kar je pomemben delež z nekaterimi dobrimi obrambami dodal Aljoša Čudič. Pivovarjem igra v napadu, kar se tiče prvega dela srečanja, nikakor ni stekla. Ekipi sta na odmor odšli z izidom 16:10 v korist domačih, za Celjane pa je polovico zadetkov prispeval Aleks Vlah.

Vidno je bilo, da je nekaj sledi na celjskih rokometaših pustila evropska preizkušnja, saj so delovali precej manj sveže kot Trebanjci. Celju se nikakor ni uspelo približati nasprotniku, domači pa so najvišjo prednost celo še povečali. V redkih situacijah, kjer je Celjanom uspelo izigrati obrambo Trima, pa je na sceno stopil še njihov vratar Čudič, ki je bil eden izmed najboljših posameznikov obračuna.

Povsem zasluženo so na koncu slavili Trebanjci, ki ne poznajo poraza na zadnjih treh medsebojnih tekmah, niz pa so tako le še podaljšali.

Komentarji