Vodilne tri ekipe suvereno do novih zmag, uspešni tudi Sevnica in Škofljica

V 1.B ligi je bil na sporedu 21. krog. Kar se tiče zgornjega dela lestvice nismo videli večjih presenečenj. Prvo uvrščena ekipa RK Krško ni imela večjih težav z ekipo RD Moškanjci-Gorišnica. Novi suvereni zmagi sta dosegli tudi ekipi MRK Krka in RD Butan plin Izola. Prvi so bili boljši od ekipe Iga, Primorci pa so nadvladali Dolane. Najbolj izenačeno tekmo smo spremljali v Sevnica, kjer je bila domača ekipa boljša od Radovljice. Na še zadnji tekmi pa so bili Škofljičani boljši od ekipe Železnikov. Ekipi RK Črnomelj in RK Grosuplje sta bili prosti.


MRK KRKA : ŠD MOKERC KIG  38:27 (20:13)
Knavs 12, Majstorovič 6; Drnovšek in Jerlah po 7

Domači so odlično vstopili v srečanje in hitro povedli s 3:0.Ižanci so hitro ujeli rezultatski priključek, tudi povedli (4:5), a smo do 15. minute spremljali izenačeno tekmo. V 16. minuti pa so Krkaši povedli s štirimi goli prednosti (9:5). Domačini so v 20. minuti prednost povišali še za dodaten zadetek ter povedli z 12:7. Igralci Krke, ki so na v drugem delu prvega polčasa delovali izjemno in na začetku 24. minute povedli s šestimi goli naskoka (15:9). Do konca prvega dela igre so Novomeščani prednost še dodatno povišali ter na odmor odšli s prednostjo sedmih zadetkov (20:13). Po dobrih 10. minutah drugega dela igre so domačini prvič na tekmi povedli z desetimi goli naskoka (28:18) ter razrešili vse dvome o zmagovalcu. Edino vprašanje, ki nam je ostalo je bilo kakšna bo razlika ob koncu srečanja.  Gostitelji so še naprej prevladovali na igrišču in v 53. minuti vodili že s trinajstimi goli prednosti (36:23). Ižanci so do konca tekme zaostanek znižali, a razlika je bila ob koncu še vedno visoko. Krkaši so se veselili zmage z rezultatom 38:27.

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK DOL TKI HRASTNIK  38:27 (18:12)
Poberaj 10, Galina 9; Simončič 8, Zobarič in Zupanc po 5

Primorci so silovito krenili v srečanje in imeli že v 6. minuti na računu tri gole prednosti (5:2). Prednost treh zadetkov so držali skozi prvo polovico prvega polčasa nato pa so prednost začeli višati. V 16. minuti so povedli z 10:5 in gostujočega trenerja Gregorja Peska prisilili v minuto odmora. A tudi po minuti odmora so domači nadaljevali z visokim tempom in v 22. minuti povedli s šestimi goli naskoka (12:7). Ob koncu polčasa so domačini prednost povišali na sedem zadetkov (18:11), a so na odmor vseeno odšli s prednostjo šestih golov (18:12). Po dokaj izenačeni prvi polovici drugega polčasa, so Izolani v 48. minuti povedli z devetimi zadetki naskoka (30:21). V 51. minuti so gostitelji prvič na tekmi povedli z dvomestno prednostjo (32:22). Vprašanje o zmagovalcu je bilo tako razrešeno. Rokometaši Izole so se na koncu veselili suveren zmage z rezultatom 38:27.

RK SEVNICA : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA  28:25 (14:11)
Kozole in Pinterič po 5; Debelak Ž. 12, Grašič 6

Že od začetka je bilo jasno, da bomo spremljali zelo izenačen obračun. Šele v 14. minuti so si gostje uspeli zagotoviti prednost dveh zadetkov (5:7). A domačini so imeli odgovor in hitro rezultat izenačili na 8:8. Pobudo na igrišču so nato prevzeli Sevničani, v 24. minuti povedli z 12:9 ter tako stratega Radovljice, Gorana Debelaka prisilili v minuto odmora. Domačini so nadaljevali z dobro igro v 29. minuti ter povedli s petimi goli naskoka (14:9). Gostje so do odmora zaostanek nekoliko omilili in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki treh zadetkov (14:11). Domači so odločno vstopili v drugi polčas in hitro znova povedli s petimi goli prednosti (17:12). V nadaljevanju nismo videli prav veliko zadetkov, tako da so Sevničani obdržali tri gole prednosti. V 47. minuti pa so gostitelji prednost povečali in povedli s šestimi zadetki naskoka (22:16). Zadnjih 15. minut na tekmi pa je pripadlo gostom. V 53. minuti so Radovljičani zaostanek znižali le še na gola (24:22) in zdelo se je, da nas čaka razburljiva končnica. A gostitelji se niso pustili si znova priigrali pet zadetkov prednosti (28:23) in poskrbeli, da je zmaga ostala doma. Gostje so do zaključka zaostanek znižali za dva gola in tekma se je končala z rezultatom 28:25.

RK KRŠKO : RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA  38:18 (19:5)

Vodilni Krčani so brez večjih težav odpravili z ekipo Gorišnice. Ogromno dela so opravili že v prvem delu igre, saj so imeli že po prvih 30. minutah na računu kar štirinajst golov naskoka. V drugem polčasu so delo le še dokončali in se na koncu veselili suverene zmage z dvajsetimi zadetki prednosti (38:18).

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : RD ALPLES ŽELEZNIKI  35:27 (15:12)

Rokometaši Škofljice so bili po sredini zmagi proti Grosuplju znova aktivni. in zabeležili so še eno zmago več. Z ekipo RD Alples Železniki niso imeli večjih težav. Na odmor so sicer odšli s prednostjo treh zadetkov (15:12), a so v drugem polčasu opravičili vlogo favorita ter se tako veselili nove zmage z rezultatom 35:27.

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji