Vprašanje o obstanku se lahko reši že danes

Danes bomo spremljali tri obračune zaostalih tekem v ligi NLB. Velenjčani si lahko z zmago nad Krko zagotovijo četrti naslov državnih prvakov, veliko pa se lahko že odloči v borbi za obstanek v ligi, ki jo bijejo ekipe MRK Ljubljana, MRK Krka in RD Butan Plin Izola.


V najboljšem, a hkrati slabem položaju so Ljubljančani, ki z dvanajstimi točkami zasedajo 12. mesto. Najbližji zasledovalec MRK Krka za Ljubljano zaostaja za pičlo točko, na zadnjem mestu pa je Izola, ki ima deset točk.

Najboljši možni scenarij za Ljubljančane

Ljubljančani so veliko priložnost za obstanek v ligi zapravili minulo soboto, ko so na domačem terenu z 22:21 izgubili s Krko. Zanimivo, ekipi sta se na prvi medsebojni tekmi v Novem mestu razšli s popolnoma enakim rezultatom (21:22 za Ljubljano). MRK Ljubljana si lahko že danes zagotovi obstanek med slovensko rokometno elito. Današnja zmaga nad Dobovo na zaostali tekmi 21. kroga in poraz obeh konkurentov za obstanek (Izola proti Mariboru in Krka proti Gorenju), bi prinesla tako željeni obstanek ljubljanskega kluba, ki prvič nastopa v elitni ligi NLB.

Če pogledamo formo ekip na zadnjih tekmah, najbolje kaže Ljubljančanom in Krki, ki sta na zadnjih dveh tekmah osvojila po eno zmago. Zanemarjati ne gre tudi Primorcev, ki lahko presenetijo na vsakem koraku.

A stvari se lahko močno zakomplicirajo

Za ljubljanske rokometaše pa se lahko stvar še močno zakomplicira. Ob današnjem porazu Ljubljane proti Dobovi bi lahko tako željeni obstanek čete Bojana Čotarja praktično splaval po vodi. MRK Ljubljana namreč zadnjo tekmo v letošnjem prvenstvu igra proti aktualnemu državnemu prvaku iz Celja, vsi pa vemo, kakšne so možnosti za morebitno presenečenje novinca v ligi proti evropski ekipi Celja. Kakorkoli obrnemo, Ljubljana si lahko danes močno zapre pot o obstanku v ligi NLB.

Ob morebitnem porazu Ljubljane proti Dobovi in zmage Izole ter Krke bi Ljubljančani praktično že izgubili boj za obstanek v ligi.

Poraz vseh treh ekip, ki se borijo za obstanek, na lestvici ne bi spremenil ničesar, pred zadnjim krogom lige NLB pa bi bili v veliki prednosti rokometaši Krke in Izole. Krka v soboto namreč gosti Slovan, Izolani pa se odpravljajo na večni primorski derbi proti Kopru. Na obeh tekmah je mogoče marsikaj.

Možnih scenarijev je tako veliko, že danes pa bo jasno veliko o boju za obstanek v ligi NLB.

1. LIGA NLB, 14. KROG

Sreda, 26. maj ob 19:00
RK MARIBOR BRANIK – RD BUTAN PLIN IZOLA

21. KROG

Sreda, 26. maj ob 19:30
MRK LJUBLJANA – MRD DOBOVA

22. KROG

Sreda, 26. maj ob 20:00
MRK KRKA – RK GORENJE VELENJE

FOTO: MRK Ljubljana

Komentarji