Vranješ: “Dobro smo izkoristili odpovedano tekmo s Poljsko”

Danes je ob 11.30. uri potekala spletna novinarska konferenca pred prvo kalifikacijsko tekmo slovenske članske rokometne reprezentance za EP 2022. Slovenci se bodo po odpovedani četrtkovi tekmi proti Poljski, v nedeljo pomerili s Turki. Prenos tekme si bo mogoče ogledati na TV Slovenija 2 in na TV Arena Sport 1. Na novinarski konferenci so bili prisotni selektor Ljubomir Vranješ, kapetan Jure Dolenec in igralec Blaž janc.


“Zadovoljen sem s potekom priprav. V Zrečah smo imeli odlične pogoje za treniranje in mislim, da smo dobro pripravljeni. Nekateri igralci že nekaj časa niso igrali tekem, zato je koristilo nekaj več dni treninga za pridobitev tempa. Turki igrajo dober rokomet in ne smemo jih podcenjevati. Igramo v gosteh in zagotovo se bo poznala prednost domačega terena. Dobro bi bilo, da bi odigrali tekmo s Poljsko, ampak mislim, da smo odpovedano tekmo dobro izkoristili s treningom,” je o odpovedi tekme s Poljsko povedal selektor Ljubomir Vranješ.

O tem, ali bo odsotnost stebrov obrambe Blagotinška in Gabra vplivala na igro Slovenije je Vranješ povedal: “Blagotinšek in Gaber sta oba vrhunska rokometaša. Seveda se bo poznala njihova odsotnost, a menim, da imamo na njunih položajih dobre igralce. To je dobro tudi za prihodnost slovenske reprezentance, da vidimo kdo lahko najbolje zapolni vrzel na tem položaju.”

Kapetan reprezentance Jure Dolenec je na pripravah pozdravil tudi nekaj novincev in povratnika: “Mislim, da je bilo vzdušje v reprezentanci v zadnjih desetih letih vedno na visokem nivoju. To je sredina, kjer se ni težko vklopiti. Vesel sem, da se je vrnil Gajić, imamo pa tudi nekaj novincev, za katere je to odlična priložnost, da se dokažejo in si izborijo svoje mesto v reprezentanci.”

Slovenija se je s Turčijo nazadnje pomerila junija 1997: “Vesel sem, da bom lahko prvič igral proti reprezentanci Turčije. Presenečen sem bil nad rezultatom Turčije proti Nizozemski. Mislim, da Turkov ne gre podcenjevati, saj dandanes praktično vsaka reprezentanca igra dober rokomet,” je pred tekmo povedal talentirani Blaž Janc.

Komentarji