Vranješ in Ferlin: “Imajo dobro obrambo in vratarja”

Slovensko reprezentanco nocoj ob 18:15 čaka druga tekma na letošnjem evropskem prvenstvu. Čaka jih derbi skupine proti gostiteljem Švedom.


“Občutek bo čuden, ampak poskušali bomo zmagati. Švedi imajo odlično obrambo in vratarja to je njihova moč. Enako velja tudi za proti napad. V napadu moram biti pozorni, brez napak, da nas ne bodo kaznovali s protinapadi. Če bi Švedi izgubili proti nam, bi jih neverjetno bolelo,” je pred obračunom proti rodni Švedski stvari kometitral slovenski strateg Ljubomir Vranješ.

Kakšna je taktika Vranješ ob poškodbi Darka Cingesraja? “Imamo Nika Henigmana, ki v obrambi lahko igra na mestu petice, tako kot tudi Tilen Kodrin. Kristjan Horžen prav tako lahko igra na položaju petke. Menjali bomo položaje v napadu in obrambi, če bo treba.”

“Res imajo odlično ekipo z zelo dobro obrambo oba vratarja sta svetovno znana tako, da bo zelo težka naloge,” je po ogledu tekme med Švedsko in Švico prednosti domačinov Švedov izpostavil najboljši igralce prve tekme v slovenski reprezentanci Klemen Ferlin.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Nebojša Tejič/kolektiffimages/EHF Euro

Komentarji