Vranješ: “Krasno je bilo igrati v mojem mestu, a najbolj pomembno je, da smo v njem dosegli tri zmage”

Slovenska reprezentanca je suvereno opravila tudi iz Švicarji (25:29). Končna razlika štirih golov morda niti ne kaže na dejstvo, da Slovenci niso imeli prav nobenih težav, kljub temu, da je selektor Ljubomir Vranješ v drugem polčasu spočil kar nekaj nosilcev igre.


Nič čudnega torej, da je bil Šved na klopi Slovenije izredno zadovoljen z videnim na parketu. “Krasno je bilo igrati v mojem mestu, a najbolj pomembno je, da smo v njem dosegli tri zmage in se v Malmö odpravljamo z dvema točkama. V prvem polčasu smo se malce lovili v uvodnih desetih minutah, nato pa je naša igra stekla. Z dobro obrambo smo hitro naredili razliko. V drugem polčasu nismo igrali na vso moč, a smo vseskozi imeli popoln nadzor nad dogajanjem,” je svoje videnje tekme predstavil Vranješ.

Same pohvalne besede o predstavi, ki jo je prikazal s soigralci je imel tudi Blaž Janc. “Na tekmi s Švicarji smo bili maksimalno zbrani, ničesar nismo prepustili naključju. Hoteli smo ostati na zmagovitih tirnicah, kar nam je tudi v celoti uspelo. V drugem polčasu je selektor priložnost ponudil drugim igralcem, ki so lahko na svoji koži občutili pomembnost velikega turnirja. Najmočnejši smo kot ekipa, vesel sem, da gremo skupaj naprej!”

Slovenija tako v drugi del tekmovanja napreduje s polnim izkupičkom in vse večjimi pričakovanji.

FOTO: Nebojša Tejić/kolektiff

 

Komentarji