Vranješ okrepil aktualnega prvaka evropske lige

Bivši reprezentant Bosne in Hercegovine Vladimir Vranješ bo kariero nadaljeval v lizbonski Benfici, s katero se je dogovoril za dvoletno sodelovanje. Izkušeni krožni napadalec bo skušal nadomestiti odhod Brazilca Moraesa, ki bo kariero nadaljeval v nemškem Melsungnu.


 

Robusten pivot bo poleg igralskih kvalitet s seboj prinesel tudi veliko izkušenj. Z Meshkov Brestom je namreč igral četrtfinale Lige prvakov, s Pick Szegedom pa je osvojil pokal EHF 2014. Od leta 2009 do letos je bil standardni reprezentant Bosne in Hercegovine, s katero je nastopil na svetovnem prvenstvu in dveh evropskih prvenstvih.

Vranješ pa ni edina okrepitev Benfice, saj se v portugalsko prestolnico seli tudi Andrej Jurinok, Leandro Semedo, Adam Juhasz in Ander Izquierdo. Vranješu bo sicer prilagajanje na novo okolje olajšano, saj dres Benfice z velikim uspehom nosi standardni reprezentant Srbije Petar Đorđić, njegov rojak Lazar Kukič pa se po zadnjih informacijah seli v Bukarešto.

Vranješ je poleg Borca, Ademar Leona, Pick Szegeda, Tatabanye in Meshkov Bresta na začetku kariere kratko igral tudi za Slovenj Gradec.

FOTO: Meshkov Brest
Komentarji