Vranješ: “Poznamo nekaj njihovih šibkejših točk, ki jih bomo poskusili izkoristiti” 

Slovenska reprezentanca se bo nocoj ob 18. uri pomerila s ekipo Severne Makedonije in tako otvorila evropsko prvenstvo, ki letos poteka na Madžarskem. Na tekmo v Debrecenu bodo Slovenci vstopili v vlogi favoritov, a Severni Makedonci v preteklosti našim že znali greniti življenje. 


Ljubomir Vranješ, selektor Slovenije:
“Veselimo se tekme. Vemo, da bo zahtevna. V zadnjem letu so Makedonci napredovali, tako da bomo morali biti dobro pripravljeni. V obrambi so močni, imajo dobrega vratarja, v napadu pa imajo Kirila Lazarova, enega najnevarnejših in najstarejših igralcev na evropskem prvenstvu. Poznamo nekaj njihovih šibkejših točk, ki jih bomo poskusili izkoristiti.” 
 
Miha Zarabec, rokometaš Slovenije:
“Zagotovo so Makedonci spremenili igro v prehodu, veliko več tečejo, so hitrejši, ampak imajo še vedno težavo, da morajo menjati kar nekaj igralcev v prehodih iz obrambe v napad in obratno. To moramo mi z našim ritmom izkoristiti. Vsekakor pa so napredovali v vseh segmentih igre. A po drugi strani imamo mi zagotovo kakovost, ki jo moramo v četrtek dokazati. Res moramo dati vse od sebe in dobro odpreti prvenstvo.”
 
FOTO: Nebojša Tejić/kolektiffimages
Komentarji