Vranješ prevetril seznam reprezentance za aprilsko akcijo!

Slovensko člansko izbrano vrsto v koncu aprila čaka nova reprezentančna akcija. Slovenci se bodo v nedeljo, 25. aprila zbrali na  pripravah, v naslednjem tednu pa jih čakajo zadnje tri kvalifikacijske tekme za uvrstitev na EURO 2022 na Madžarskem in Slovaškem. Na današnji novinarski konferenci je selektor reprezentance Ljubomir Vranješ razkril seznam reprezentance za aprilsko akcijo in presenetil z nekaterimi imeni.


27. aprila bo slovenska ekipa gostovala v Turčiji, dva dni za tem na Poljskem, 2. maja pa bodo Slovenci odigrali zadnjo tekmo kvalifikacijskega ciklusa za EURO 2022, ko bodo v domačem Zlatorogu gostili Turke.

Slovensko izbrano vrsto tako v koncu aprila čaka peklenski ritem. Reprezentanca se bo zbrala šele v nedeljo, 25. aprila, v torek, 27. aprila pa jih že čaka tekma s Turčijo. Za priprave Slovenci ne bodo imeli časa, saj se reprezentanca v nepopolni zasedbi zbere v nedeljo, ostali igralci pa na priprave pripotujejo v ponedeljek, ko je že na sporedu odhod v Turčijo.

Slovenski selektor je na današnji novinarski konferenci razkril seznam reprezentantov, ki se bodo zbrali na “pripravah” in bodo imeli pravico nastopa na kvalifikacijskih tekmah:

Ljubomir Vranješ je tako nekoliko prevetril slovensko reprezentanco. Na spisku vabljenih igralcev ni Deana Bombača, Dragana Gajića, Roka Ovnička ter Nika Henigmana. Za omenjene igralce je Vranješ ocenil, da trenutno niso na nivoju za igranje v slovenski reprezentanci. Za Deana Bombača, ki je že dolgo let redni član slovenske izbrane vrste, je omenil, da potrebuje nekoliko spočiti glavo in telo. V reprezentanco se vračajo Matic Grošelj, Vid Poteko in Kristjan Horžen.

Na konferenci je Vranješ predstavil tudi nekatera mlajša imena, ki so del njegove filozofije pri delu v slovenski reprezentanci. Šved je omenil, da je velik cilj reprezentance uvajanje mlajših igralcev, ki bodo čez nekaj let nosilci igre. Na spisku reprezentance so se tako pojavila naslednja imena mladih rokometašev: Gregor Ocvirk, Domen Makuc, Staš Slatinek Jovičić, Domen Novak in Miljan Vujović. Zadnji trije so sicer navedeni kot rezerve v reprezentanci, a tudi to je znak, da bo selektor na te igralce računal v prihodnje.

Komentarji