Vranješ skrčil seznam reprezentantov

V nedeljo so slovenski rokometni reprezentanti zaključili prvi sklop priprav. Novo pečeni slovenski selektor Ljubomir Vranješ je po nedeljskem treningu skrčil seznam reprezentantov na katere bo računal na prihajajočem evropskem prvenstvu. Preostali reprezentanti priprave nadaljujejo 2. januarja 2020.


Svoje priprave so tako po nedeljskem treningu končali vratar Rok Zaponšek ter igralca zunanjih položajev Matic Grošelj in Gregor Potočnik.

Preostali petnajsterici, ki je začela priprave se bo po novem letu pridružilo pet rokometašev, ki so prvi del priprav zaradi klubskih in osebnih obveznosti ob predhodnem dogovoru z vodstvom reprezentance izpustili. Novega selektorja bodo tako prvič spoznali NejcCehte,Urh Kastelic, Miha Zarabec, Dean Bombač in Urban Lesjak.  Iz seznam pa je odpadel tudi Simon Razgor, ki je bil sprva predviden, da se pripravam pridruži, a je v konkurenci z Darkom Cingesarjem in Tilnom Kodrinom izgubil mesto.

Po prvem snidenju bo reprezentante do prvenstva ločilo le še osem dni. V tem času bodo varovanci trenerja Vranješa odigrali tudi dve domači tekmi. V petek 3. januarja se bodo v Slovenj Gradcu ob 19:00 pomerili z izbrano vrsto Severne Makedonije, dan kasneje pa se bodo v Trbovlj ob 17:30 pomerili s Črno goro.

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance:
“Vtisi po prvih dneh v slovenski reprezentanci so pozitivni. Igralci so se na treningih resnično trudili po najboljših močeh. Njihove energije, volje in pozitivnosti skozi nasmehe ne moreš spregledati. Kar se tiče samega dogajanja na parketu je jasno, da nas čaka še kar nekaj dela, saj so nekateri igralci na priprave prispeli po nekajdnevnem premoru, spet drugi pa se nam bodo po novem letu priključili skoraj neposredno po zadnjih klubskih tekmah. Do prve tekme na Švedskem bomo imeli na voljo osem skupnih dni, kar je dobro. V prvem delu priprav smo delali tudi na telesni pripravi fantov, saj nam bosta moč in hitrost še kako koristili. Sem optimist! Fantje, ki po prvem ciklusu zapuščajo priprave, so na treningih prikazali obilico volje in individualno napredovali, kar je meni in Urošu Zormanu resnično v veselje. Za prihodnost slovenske reprezentance je to zagotovo odlično.”

Vid Kavtičnik, slovenski reprezentant:
“Kratek, prvi del priprav smo oddelali odlično. Igralci smo bili izredno motivirani, tudi osredotočenost je bila na izredno visoki ravni. S selektorjem Ljubomirom Vranješem smo se dobro ujeli. Ima svoje ideje o igri, katere spoštujemo in pozdravljamo. Novih zadev, ki jih vnaša, smo veseli. Vzdušje v ekipi je odlično.”

PRVI DEL, SKUPINA F (GÖTEBORG, ŠVEDSKA):

1. kolo, petek, 10. januarja, ob 18.15:
SLOVENIJA : POLJSKA

2. kolo, nedelja, 12. januarja, ob 18.15:
ŠVEDSKA : SLOVENIJA

3. kolo, torek, 14. januarja, ob 18.15:
ŠVICA : SLOVENIJA

SEZNAM REPREZENTANTOV

VRATARJI
Klemen Ferlin – RK Celje Pivovarna Laško
Urh Kastelic – FRISCH auf Göppingen (NEM)
Urban Lesjak . TSV Hannover (NEM)

LEVA KRILA
Darko Cingesar – AIX (FRA)
Tilen Kodrin – RK Celje Pivovarna Laško

LEVI ZUNANJI
Nik Henigman – Pick Szeged (MAD)
Borut Mačkovšek – Telekom Veszprem (MAD)

SREDNJI ZUNANJI
Dean Bombač – Pick Szeged (MAD)
Miha Zarabec – THW Kiel (NEM)
Rok Ovniček – Nantes (FRA)

DESNI ZUNANJI
Žiga Mlakar – Orlen Wisla Plock (POL)
Vid Kavtičnik – AIX (FRA)
Jure Dolenec – FC Barcelona (ŠPA)
Nejc Cehte – TSV Hannover (NEM)

DESNA KRILA
Blaž Janc – PGE VIVE Kielce (POL)
Gašper Marguč – Telekom Veszprem (MAD)
Mario Šoštarič – Pick Szeged (MAD)

KROŽNI NAPADALCI
Blaž Blagotinšek – Telekom Veszprem (MAD)
Igor Žabič – Orlen Wisla Plock (POL)
Kristjan Horžen – RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji