Vranješ: “Slovenske mentalitete še ne poznam dobro”

Rokometaši Slovenije so utrpeli težak polfinalni poraz proti Špancem. Večino srečanja so bili v zaostanku in 10 minut pred koncem je že kazalo, da so povsem v izgubljenem položaju. V zadnji minuti tekme so Slovenci obudili žarek upanja, ko so se Španiji približali na gol, vseeno pa so branilci naslova uspeli odnesti celo kožo in se uvrstiti v finale.


Pred Slovenijo je danes izredno težka naloga. Boj za željeno medaljo je še vedno odprt, vendar bo za bron potrebno ugnati Norvežane, ki so nam svojo moč pokazali že v skupinskem delu. Časa za počitek je bilo malo, vendar so v podobni situaciji tudi Vikingi, ki so se s Hrvati merili kar v dveh podaljških.

Kljub temu Ljubomir Vranješ meni, da motivacija ne bi smela biti vprašljiva. “Kako dvigniti fante, me sprašujete? Pa saj igramo za medaljo. To mora biti zadosten motiv. Govoril bom z igralci. Slovenske mentalitete še ne poznam dobro. Resnično upam, da bodo v ponos dresu, ki ga nosijo. Gremo na sto odstotkov,” je navedal slovenski selektor.

Evropsko prvenstvo se torej bliža koncu, kar nekaj igralcev pa že plačuje ceno napornega turnirskega ritma. “Zdravniška služba bo morala narediti veliko čudežev. Nismo mrtvi, smo pa blizu. Toda to je nov dan, nova priložnost, moramo se sestaviti,” je še dodal vedno optimistični Vranješ.

Foto: Axel Heimken / kolektiffimages

Komentarji