Vratarka Posega priborila Slovenkam prvo zmago

Slovenska ženska rokometna reprezentanca do 18 let je včeraj prišla do prve zmage na svetovnem prvenstvu. Z dvema pomembnima obrambama vratarke Saše Posega so Gvinejke ugnale z rezultatom 33:32. 


Slovenske rokometašice so tekmo proti reprezentanci Gvineje začele odlično, kar je bil tudi dokaz, ko so na odmor odšle s šestimi zadetki prednosti. Po vrnitvi na igrišče so se stvari zapletle. Gvinejke so odlično začele drugi polčas in izkoristile napake Slovenk. Uspel jim je velik preobrat, ki jim je prinesel izenačenje. V zadnji minuti je bil rezultat tako 32:32. Čas je bil za minuto odmora, ki jo je na slovenski strani zahteval selektor Borut Hren. Le 10 sekund pred koncem je Azra Zulić zadela in postavila rezultat 33:32. Gvinejke so stekle v zadnji napad in kar dvakrat poskušale zadeti gol, a jim je to preprečila slovenska vratarka Saša Posega, ki je prispevala pomembni obrambi za zmago Slovenije. 

Slovenke bodo kljub zmagi nad Gvinejkami svetovno prvenstvo nadaljevale v Predsedniškem pokalu. Borile se bodo od 17. mesta naprej. V Predsedniškem pokalu se bodo najprej srečale z reprezentanco Slovaške in nato še s poraženko obračuna med Švico in Nemčijo. 

 

FOTO: IHF FB

Komentarji