Vratarski tandem, ki se ga bojijo tudi največji

Trebanjski rokometaši imajo za sabo odličen prvi del sezone. V slovenskem državnem prvenstvu so jesenski del končali na drugem mestu, odlično pa so igrali tudi v EHF ligi, kjer imajo še možnosti za napredovanje v izločilne boje. Veliko vlogo pri uspehih Trima ima vratarski tandem Brana-Tomić, za katerega skrbi nekdanji slovenski reprezentant David Imperl.


David Imperl letos opravlja vlogo trenerja vratarjev v trebanjskem klubu, kjer skrbi za pripravljenost Urha Brane, Aleksandra Tomića in Mihe Gaberca. Naveza Brana-Tomić zagotovo velja za eno najuspešnejših med vratarji slovenske prve lige.

Na klubski strani Trima so opravili intervju s trenerjem vratarjev Davidom Imperlom, ki ga v celoti prilagamo spodaj:

Kako bi ocenili prvi del sezone?
Prvi del sezone bi ocenil za zelo uspešnega. Predvsem bi izpostavil vlogo obeh vratarjev, ki sta pri ekipnem zelo pripomogla. Mnogokrat sta bila prav ključni člen ob številnih zmagah, tako v domačem prvenstvu, kot na evropski sceni. Menim, da sta v tej sezoni oba tudi dozorela z vratarskega vidika in precej napredovala. To se izkazuje v njunem dopolnjevanju na tekmah, z možnostjo ohranjanja vratarske forme v celotnem prvem delu in tekom trenažnega procesa.

V klub ste se znova vrnili po osmih letih, a v nekoliko drugačni vlogi. Kako ste jo sprejeli ob vrnitvi med trebanjske leve?
Ponudbo kluba sem sprejel z velikim zadovoljstvom, a si pri tem postavil visoke ambicije. Urha Brane se spomnim še iz igralskih časov. Z Aleksandrom Tomićem sem delal že v novomeški Krki. Njuno branjenje sem v lanski sezoni redno spremljal, zato sem si zadal velik izziv, da pripomorem k nadaljevanju njunega uspešnega branjenja. Njun vpoklic v državno člansko reprezentanco bi bila nagrada tako za klub, kot oba vratarja.

Kakšen občutek je delati s strokovnim štabom, ki ga vodi Uroš Zorman?
V strokovnem štabu želimo naše naloge ustrezno in strokovno razdeliti, zato sem osebno precej odgovoren za delo, branjenje in minutažo vratarjev v članski ekipi.

Kaj mora ekipa po vašem mnenju odpraviti pred začetkom spomladanskega dela?
Želim si, da bi bila ekipa sposobna konsistentno igrati na visokem nivoju. Ritem tekem bo izjemno naporen, še posebej zaradi evropskih obračunov. Zaradi epidemije koronavirusa in prestavitve srečanj, se utegne urnik še zgostiti.

Ter še za konec, kaj bi želeli sporočiti trebanjskim navijačem?
Navijačem lahko v imenu celotne ekipe izrečem spoštovanje za vsako podporo, tako na socialnih omrežjih, kot tudi na tribuni. Navijači velikokrat pripomorejo k zmagam, zato si v bližnji prihodnosti želim polne dvorane, saj prav oni pričarajo izjemno vzdušje in dodaten naboj na tekmah. V drugem delu bomo potrebovali veliko podporo za uresničitev naših ciljev. Veseli me tudi dejstvo, da je mesto prepoznalo ambicije in nas podpira tako v Ligi NLB, kot tudi EHF Ligi.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Vir: RK Trimo Trebnje

Komentarji