Vujović jezen na Bezjaka, zadnja priložnost Mačkovšku

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je včeraj objavil seznam reprezentantov, ki se bodo borili za nastop na kvalifikacijskih tekmah proti Nizozemski. Presenetljivo na seznamu ni Marka Bezjaka, ki je udeležbo odpovedal direktorju reprezentance, Vujoviću pa se ni oglasil.


Slovenci se bodo aprila na drugem kvalifikacijskem ciklusu za nastop na EP 2020 dvakrat pomerili z reprezentanco Nizozemske. Na seznamu tokrat ni Darka Cingesarja, Marka Bezjaka in Matica Suholežnika, namesto katerega se v ekipo vrača Vid Poteko.

Slovenci imajo po dveh odigranih tekmah štiri točke, Nizozemci in Latvijci imajo dve, brez točk pa so zaenkrat Estonci. Selektor reprezentance Veselin Vujović si je za tekmi z Nizozemsko želel najmočnejšo postavo, a tudi tokrat ne bo mogel računati na vse igralce. Cingesar je odpadel zaradi poškodbe, poškodovan pa bi naj bil tudi Bezjak, ki je to sporočil direktorju Urošu Mohoriču, s selektorjem pa se ni slišal.

»Direktorju svoje izgovore lažje pove, z mano pa ni prišel v stik, saj se najbrž boji, da ga bi prepričal, da vseeno pride.« to so bile besede Vujovića, ki ni zadovoljen z odnosom nekaterih igralcev, vključno z Borutom Mačkovškom.

»V Franciji po prijateljskih tekmah sem se z njim pogovoril, mu očital nekatere stvari in ga resno opozoril. Njegov odnos do reprezentance, vedenje, forma in način, kako si predstavlja rokometno igro, niso primerni za reprezentanco, zdaj bo kdo rekel poglejte norega Balkanca, ampak mogoče bi bilo dobro, da nekdo vzame mokro vrv in ga namlati, sam sem to včasih hotel storiti. Po drugi strani pa je visok prek dveh metrov, ima skok, ki pa ga mi vsi še čakamo. Ko da gol, mi vsi padamo v nezavest, ne vidimo pa, da pet strelov zgreši in ne igra dobre obrambe,« je bil direkten Črnogorec.

Selektor je prvič vpoklical tri desna krila, ki bi si naj na dveh tekmah razdelili minutažo. Ob Blažu Jancu in Gašperju Marguču bo v ekipi tudi Mario Šoštarič. Na položaju desnega zunanjega je pred Žigo Mlakarjem prednost dobil Nejc Cehte, po odpovedi Marka Bezjaka pa bodo imeli vlogo organizatorja igre Miha Zarabec, Dean Bombač in Rok Ovniček. Po mnenju Vujovića bo največja težava na položaju levega zunanjega, kjer bodo igrali Mačkovšek Aleksander Špende in Nik Henigman.

»V tistem trenutku, ko bo kdo od igralcev negiral vse to, kar jaz govorim in kar jim očitam, bom odšel z mesta selektorja, tu mi ne bo več mesta. Zavedati se morajo, da igrajo za Slovenijo, za toliko in toliko ljudi. S svojim odnosom morajo vrniti tisto, kar jim reprezentanca da. Sam nikoli ne bom prosil, da kdo za reprezentanco igra, a tisti, ki bo v ekipi, mora dati vse od sebe,« je dejal Vujović, ki bo ob ugodnem rezultatu na tekmi proti Nizozemski ponudil priložnost vsem igralcem.

Seznam reprezentance:

Vratarji: Urh Kastelic, Urban Lesjak, Rok Zaponšek
Krožni napadalci: Matej Gaber, Vid Poteko, Blaž Blagotinšek
Desna krila: Blaž Janc, Gašper Marguč, Mario Šoštarič
Desni zunanji: Nejc Cehte, Jure Dolenec, Vid Kavtičnik
Srednji zunanji: Miha Zarabec, Dean Bombač, Rok Ovniček
Levi zunanji: Borut Mačkovšek, Nik Heningman, Aleksander Špende
Levi krili: Tilen Kodrin, Matic Verdinek

Komentarji