Vujović odgovarja Tislju: “On naj piše, jaz bom pa delal!”

Pred časom smo pisali o pismu, ki ga je Tone Tiselj poslal na časopisno hišo Delo. Tema je bila velika kritika Veselina Vujovića in njegovega načina dela v reprezentanci. Sedaj imamo Vujotov odgovor! Velik, globok, sporočilen in predvsem samozavesten!


Na Tisljevo pismo se je najprej odzval Ivo Milovanović, ki je vzel trenutnega selektorja slovenske moške reprezentance v bran. Najbolj pa ga je zmotil prav Tisljev odnos do novinarjev in Vujovića.

Sedaj imamo tudi odgovor glavnega akterja, ki je v intervjuju za časopis Ekipa24 povedal, kaj si misli. Direktno, neposredno in odločno – tak kot pač on je. 

Pogovor je najprej stekel o ravno končanem SP za mladince, kjer je Vujović videl nekaj dobrih, a tudi nekaj slabih stvari. Spremljal je čisto vse tekme: “Na tem prvenstvu je imel selektor težavo v tem, ker je imel premalo razpoloženih igralcev v zunanji vrsti. A vseeno šesto mesto na svetu je dober rezultat v luči tega, kar ima Saša Prapotnik na voljo.”

Beseda da besedo, Vujo ni mogel biti tiho

“Kaj naj rečem na to,” je svoj odziv na Tisljevo pismo začel Vujović“Nikoli v svoji karieri nisem na tak način blatil katerega od svojih kolegov. Nekega selektorja reprezentance. Mogoče jaz nisem najboljši trener, ne vem. Dejstvo pa je, da je bila v mojem obdobju zamenjana garnitura igralcev. Sami veste, koliko se jih je zamenjalo od Katarja 2015 pa do danes. Zgradili smo neki imidž, pridobili ugled, osvojili kolajno. Veliko igralcev, ki so igrali v slovenski ligi, se je prodalo v resne evropske klube. V reprezentanci ni incidentov, ni afer. Njegova stvar je, da piše, moja, da delam in se trudim nekaj doseči. Nihče me ne bo obranil z besedami, tudi sam se ne morem. Mene lahko obranijo samo rezultati in učinek z našo reprezentanco. Javnost bo presodila,” je nadaljeval Vujović.

Veselin Vujović: “Kdo si lahko zamisli nekoga, ki ga jaz ne kličem, pa bi reprezentanco naredil boljšo? Če mislite, da bo prišlo 4 ali 5 igralcev, ki jih do zdaj ni bilo, za to ni možnosti!”

“Zagotovo nimam namena obračunavati preko časopisov, ampak ko govoriš na tak način o nekem svojem kolegu, s tem največ poveš o sebi,” je selektor žogico vrnil Tislju. 

 

FOTO: Matia Ščukovt / RD Koper

Komentarji