Vujović odločno: “Ali bodo šli igralci, ali pa grem jaz!”

Veselin Vujović je v obsežnem intervjuju za Balkan Handball med drugim spregovoril tudi o SP 2019, slovenskih igralcih, prijateljskih tekmah proti Franciji in še mnogo več. Bil je zelo kritičen do slovenskih rokometašev in do njihovega odnosa do nacionalnega dresa. 


V Ekipi SN so preverili, kaj je Vujo mislil z izjavo: “Slovenci so zadovoljni, da se niso uvrstili na SP,” in dobili konkreten odgovor, ki vas bo pustil odprtih ust: Mislil sem na svoje igralce, ki so to pokazali na prijateljskih tekmah s Francijo.” Kaj je selektor slovenske mislil s tem? 

Delovali so dobesedno tako, kot da so veseli, da ne gredo na prvenstvo. Niso pokazali motivacije, niso pokazali želje in odnosa, ki ga moraš kazati v reprezentanci. Na akcijo pred tekmama s Francijo so prišli sproščeni, imeli so 15 dni dopusta, niso trenirali, med prazniki so bili z družinami … Res sem dobil občutek, da so veseli, da jih ni na prvenstvu,” je razložil Vujović, ki je obelodanil tudi načrt, kako rešiti nastalo situacijo.

V preteklosti je definitivno že dokazal, da lahko tudi največjim zvezdnikom pokaže vrata, kar je storil z Draganom Gajićem, enem izmed najboljših strelcev v zgodovini slovenske rokometne reprezentance, prav tako je v pokoj “poslal” Škofa, Zormana in odpisal tudi Bombača, ki ga je potem vseeno vrnil v reprezentanco. Nekaj premikov bo zagotovo. Nekatere stvari bomo morali izkristalizirati, saj se ne da živeti od tretjega mesta s svetovnega prvenstva pred dvema letoma. O tej kolajni ne moremo govoriti še leta. Če ta generacija ne zna na vsakem velikem tekmovanju in vsaki tekmi razmišljati o najboljšem možnem rezultatu, potem je treba nekaj zamenjati. Ali trenerja ali igralce. Nekaj se mora spremeniti,” je odločen Vujo.

Ali to pomeni, da zapušča slovensko klop? Ne, ne. Pravim, da je treba menjati ali trenerja ali igralce. Če na zvezi verjamejo trenerju, potem se menjajo igralci. Če ljudje, ki o tem odločajo, verjamejo igralcem, potem odide trener. Ampak jaz ne želim in nikoli ne bom delal z ekipo, ki nima ambicij in želja po napredku. Zdaj moramo narediti vse, da bomo prvi v naši skupini kvalifikacij za evropsko prvenstvo, tam pa si izborimo olimpijske igre. Kaj bi bil smisel mojega delovanja v Sloveniji, če nam to ne uspe,” je zaključil Veselin Vujović.

Komentarji