Vujović po žrebu skupin: “Dobili smo atraktivno skupino”

Na Dunaju je potekal žreb skupin prvega dela EP 2020, ki bo od 9. do 26. januarja na sporedu v Avstriji, na Norveškem in na Švedskem, kjer bo nastopila tudi naša moška članska izbrana vrsta.Slovenija, ki se je na evropsko prvenstvo uvrstila skupno trinajstič, oziroma tretjič zapored, bo v prvem delu zaigrala proti Švedski, s katero se je nazadnje pomerila v kvalifikacijah za OI 2016 ter izgubila, Švico, ki jo je v kvalifikacijah za EP 2018 dvakrat premagala ter Poljsko, proti kateri jr na zadnji medsebojni tekmi na olimpijskih igrah zabeležila zmago.
V drugi del se bosta uvrstili po dve najbolje uvrščeni reprezentanci vsake skupine, ki bosta s seboj prenesli le točke medsebojne tekme. Dvanajst reprezentanc bo nato v dveh skupinah (E in F) odigralo še štiri tekme, ki bodo dale štiri polfinaliste, po dve ekipi vsake skupine.
Izbrana vrsta Veselina Vujovića bo prvi del igrala v Göteborgu, morebitni drugi v Malmöju, na katerega ima lepe spomine, saj si je tam zagotovila nastop na olimpijskih igrah 2016, medtem ko bo finalni del potekal od 24. do 26. januarja v Stockholmu.
Veselin Vujović, selektor Slovenije: »Žreb nam je dodelil zelo atraktivno skupino z gostiteljem tekmovanja. Na papirju smo boljši od Švice in Poljske, zato pričakujem, da bomo igrali za prvo mesto v skupini s Švedi. To bo odločilna tekma, saj vsaka točka, ki jo prineseš v nadaljevanje, šteje. Tradicionalno igramo bolje proti dobrim reprezentancam, zato sem optimist.«
Vid Kavtičnik, kapetan Slovenije: »Skupina je zanimiva. Naša naloga je, da iščemo priložnosti proti Švedski in v nadaljevanje prenesemo vse točke. Tam nas čakajo težki tekmeci, a nihče ni nepremagljiv. Žal bomo zaradi oddaljenosti prizorišča odvisni predvsem od sebe, a si želimo, da bi nas zvesti navijači podprli tudi na Švedskem.«

TEKME SLOVENIJE
PRVI DEL, GOTEBORG, SKUPINA F


Petek, 10. januarja:
SLOVENIJA : POLJSKA
Nedelja, 12. januarja:
ŠVEDSKA : SLOVENIJA
Vir: Rokometna Zveza Slovenije
Foto: EHF EURO
Komentarji