Vujović: “Vardar je prvič favorit v Ligi prvakov!”

Danes se nadaljuje dogajanje v elitni EHF Ligi prvakov. Na sporedu bodo štirje dvoboji skupine A in en v skupini B. V skupinskem delu sta neporaženi le še ekipi skopskega Vardarja in madžarskega Szegeda, ki imata na računu pet točk. Veselin Vujović bo na domačih tleh branil niz neporaženosti proti gostujoči ekipi iz Montpellierja.


Skopski Vardar je poleg madžarskega Szegeda edina ekipa, ki v novi sezoni Lige prvakov še ne pozna poraza. Danes varovance Veselina Vujovića čaka težka preizkušnja proti Montpellierju, ki je v minulem krogu Lige prvakov ugnal nemški Kiel. Makedonci bodo sicer imeli prednost domačega terena, a Francoze nikakor ne gre podcenjevati.

Glavni trener Vardarja Vujović meni, da je dvoboj z ekipo iz Francije dobra priložnost za nadaljevanje zmagovalnega niza: “Zdi se mi, da je Montpellier večinoma ‘domača’ ekipa. Doma so odlično igrali proti Kielu, nato pa so bili poraženi v gosteh pri Cessonu Rennesu. Gre za mlado ekipo, ki na gostujočih igriščih ne igra tako dobro. In zato navijače prosim, da pridejo v čim večjem številu, da nas podprejo. Ne samo ‘Komiti’, obstajajo tudi drugi ljubitelji rokometa. Vem, da dvorana ne more biti polna, vendar sem prepričan, da bodo tisti, ki pridejo na tekmo, v pomoč,”

“Pogosto treniramo igro ‘7 na 6 napadov’, z navijači pa bomo igrali dejansko 8 na 6, zato mislim, da imamo odlično priložnost za zmago. Domači teren je treba izkoristiti, ne bežim pred vlogo favorita. Vardar je prvič v letošnji sezoni favorit v ligi prvakov,” je pred tekmo z evropskim prvakom iz leta 2018 dejal Vujović.

FOTO: RK Vardar 1961 Facebook

Komentarji