Začenja se 6. krog EHF Lige prvakov

Nov teden prinaša nove tekme v EHF Ligi prvakov. Tekma tedna nas čaka na Madžarskem in to prav na začetku sporeda.


V temi tedna se bosta pomerila vodilna ekipa skupine A, Danski Aalborg Handbold, ki je edini poraz doživel v 3. krogu proti Vardarju in Pick Szeged. Madžari dihajo za ovratnik Dancem, saj zaostajajo le 2 točki. Szeged je na dosedanjih 6 tekmah proti Aalborgu izgubil le enkrat, tako da v dvoboj vstopa samozavestno.

Na drugi tekmi v skupini A se bosta pomerila HC Vardar 1961 in in THW Kiel. Vardar, ki je na dosedanjih tekmah zbral 5 točk, je na zadnjih dveh tekmah izgubil. V prejšnjem krogu je točko oddal tudi Kiel, ko je proti Szegedu zaprav 7 golov prednosti. Nemci so proti Vardarju izgubili le 2 tekmi od zadnjih osmih medsebojnih, a je še kako boleč poraz pred 3 leti v četrtfinalu Lige prvakov.

Veselin Vujović, trener Vardarja je pred tekmo dejal, da Kiel prihaja z oslabljeno ekipo, saj je odsotnih kar nekaj ključnih igralcev. Želi si, da bi prišli v polni postavi in da ima Vardar v igri še kar nekaj rezerve.

HC PPD Zagreb bo svojo drugo in tretjo točko lovil proti francoskemu Montpellieru. Edino točko je do sedaj uspelo Zagrebu doseči proti Elverumu. Montellier je s sedmimi točkami na drugem mestu, po zmagah proti Vardarju in Kielu. To bo prvi obračun teh dveh moštev po letu 2004.

Prav posebna tekma čaka golmana Montellierja Marina Sego, ki je za Zagreb igral do leta 2012, do prestopa v Kielce.

V skupini B se bosta pomerili ekipi Lomza Vive Kielce in PSG. Kielce so prve v skupini po 4 zaporednih zmagah, PSG pa je na 4. mestu po porazu proti Barçi v zadnjem krogu. Z zmago bi Kielce pobegnile že za 5 točk. Z 166 in 163 doseženimi goli sta Pariz in Kielce drugo in tretje najuspešnejše ofenzivno moštvo v tekmovanju. Več golov je dosegla le ekipa Kiela (172).

Kielce in Pariz sta se od leta 2016 pomerila devetkrat, PSG je slavil šestkrat, Kielce pa so domov odnesle 3 zmage. Obe ekipi v domačih prvenstvih ne poznata poraza, zato si lahko nadejamo napetega obračuna.

Foto: EHF

Komentarji